Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.05.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Første spadestik i juni til Frederikshavn Bryghus

Frederikshavn Bryghus' fire første øltyper, Fladstrand Pilsner, Bangsbo IPA, Konsul Cloos Ale og Vendelbo Porter.
I begyndelsen af juni sættes spaden i jorden på Knivholtvej til Frederikshavn Bryghus.

 

For knap et år siden mødte forretningsmanden Lars Trie tilfældigt diplombrygger Kent Boalth, og inden de skiltes var grundstenene til Frederikshavn Bryghus lagt. Nu lægges de første fysiske sten, når første spadestik til bryghuset tages i begyndelsen af juni.

- Det seneste lille års tid er gået med at finde egnede lokaler til bryghuset, men nu har vi valgt at bygge selv på Knivholtvej. Det giver os den store fordel, at vi kan få det lige som det passer os og tilpasse bygningen til vores bryganlæg, fortæller Lars Trie.

Forud er gået et solidt stykke arbejde med at skaffe investorer til bryghuset. Det er blandt andet sket ved salg af B-aktier til private og virksomheder. Samtidig med Lars Trie har været på jagt efter egnede lokaler, har brygmester Kent Boalth haft travlt med at finde bryggeriudstyr, og den jagt sluttede i marts i Kina.

- Hvis man har de rigtige forbindelser, er der masser af kvalitet at hente i Kina, særligt når det er på specielordrer og alt er håndlavet. Jeg var selv nede og inspicere det anlæg, vi får til Frederikshavn Bryghus, og det anlæg vi får hjem er af meget høj kvalitet, fortæller brygmesteren.

Bryggeriets 20 x 30 meter store bygning står klar, så bryggeanlægget kan installeres, når det kommer til Frederikshavn i september. Den første bryg forventes at kunne blive sat over i Frederikshavn Bryghus' egne lokaler i oktober. Det skulle gerne være tids nok til, at en julebryg kan ledsage de første fire øltyper, Fladstrand Pilsner, Konsul Cloos Ale, Bangsbo IPA og Vendelbo Porter.

- Vi glæder os utroligt meget til at kunne skænke de første øl op for frederikshavnerne og for de mange turister, der årligt besøger byen, fastslår makkerparret Trie og Boalth.

Det er stadig muligt at købe B-aktier i Frederikshavn Bryghus. Salget af aktierne lukker dog 18. maj.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Frederikshavn Bryghus

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close