Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
02.11.2017 | Af: Lasse Burholt

Folkeskolen skal styrkes - flere voksne i børnehaven

Lasse Burholt: - Hvis ikke vi tager os godt af børnehaverne og skolerne nu, så står vi med en regning senere.
Byrådskandidat Lasse Burholt (V) har skrevet dette indlæg: Vi kan ikke være tjent med blot at lade stå til og opfordrer derfor endnu flere forældre til at råbe vagt i gevær.

 

Sådan skrev jeg ordret i et indlæg på Kanal Frederikshavn tilbage i 2012 (ja, 2012!) - i min daværende egenskab af skolebestyrelsesmedlem på Bangsbostrand Skole. I skolebestyrelsen var vi stærkt bekymrede for de rammer, skolerne fremadrettet blev stillet i udsigt. Derfor valgte vi i bestyrelsen at dele vores bekymring uden for bestyrelsen, og skrev iøvrigt også:

"Det er skolens ansvar at levere en undervisning, der senere i vore børn og unges livsforløb understøtter mulighederne for en god uddannelse og ikke mindst ballast i arbejdslivet".

Ballasten i livet er ekstremt vigtig - og den er vigtigere end nogensinde - for gennem mine 10 års erfaring med socialt udsatte (i privat regi), hvor livet i den grad er løbet fuldstændig af sporet, er det ikke min oplevelse, at vores velfærdssamfund er blevet ringere - tværtimod - det er derimod systemet, det er kommunerne - og alle de andre instanser omkring vores børn, vores udsatte, vores ældre der er på vej i en stærkt bekymrende nedadgående spiral.

Sat på spidsen: Hvis det fungerede i kommunerne, så var der ikke brug for de ting, vi kan "ude i det private".

I andre sammenhænge har jeg pointeret det faktum, at der i stigende grad er vandtætte skodder mellem det, der burde være samarbejdspartnere - i takt med et helt vanvittigt niveau af berøringsangst under dække af "rettigheder", tavshedspligter og alverdens andre helt misforståede hensyn.

På børneområdet i Frederikshavn har man iøvrigt valgt at omprioritere de ressourceteams, der skal samle børn op i eksempelvis børnehaverne. Det er stærkt bekymrende.

Vi risikerer ganske enkelt at tabe for mange børn i alle de processer. For kort tid siden skrev jeg om svigt, der koster millioner - om vigtigheden af tidlig indsats. Når jeg taler om millioner, så er det for at fastholde et fokus på det faktum, at det koster vanvittige summer på den lange bane, hvis ikke der sker drastiske ændringer - nu.

De abnorme summer skal findes andre steder: I det samlede regnestykke er det vore børnehaver og skoler, der i høj grad risikerer at blive yderligere ramt.

Til trods for jeg har en stor aldersspredning på mine tre børn - med en datter der nu går på andet år på en af byens uddannelsessteder - så har jeg fortsat aktier i folkeskolen:

Den mellemste går i 7. klasse - og den mindste i 2. klasse. Faktisk har vi været så heldige, at vore tre børn gik i den samme børnehave, på den samme stue - og med de samme to pædagoger (henover 12 år) . Hvilket er helt unikt - en kontinuitet jeg har svært ved at se andre efter os har fornøjelsen af at opleve.

Hvis ikke vi tager os godt af børnehaverne og skolerne nu, så står vi med en regning senere: Langsigtede løsninger for fællesskabet i vores kommune er vejen frem. Det betaler sig - og tør vi ikke tage fat nu, så kan flere arbejdspladser, øget bosætning og nok så mange nye havne overhovedet ikke følge med - i det tempo det vil kræve at generere nok midler til kommunekassen.

Folkeskolen skal tilføres flere midler - og daginstitutionerne skal styrkes med flere voksne hos børnene. Intet mindre! Vi bliver nødt til det. Det vil jeg stå på mål for - med hånden på kogepladen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close