Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.08.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Folketingspolitiker vil opleve Frisk i Naturen live

Liselott Blixt, formand for Folketingets Sundhedsudvalg, gæster tirsdag 14. august Frisk i Naturen i Frederikshavn for at møde brugerne og opleve, hvordan ture i naturen giver ro i sindet og øget livskvalitet. 

 

Det var, da naturpædagog Erik Holm Sørensen i foråret havde foretræde for Folketingets Sundhedsudvalg for at fortælle om Frisk i Naturen, at udvalgsformand Liselotte Blixt gav udtryk for, at hun gerne ville opleve Frisk i Naturen live. Erik Holm Sørensen tog formanden på ordet og sendte en invitation til Christiansborg, og nu kommer Liselott Blixt til Frederikshavn.

- Jeg glæder mig til at komme ud og møde brugerne af og initiativtager til denne ordning, som jeg er sikker på hjælper mange brugere. Vi taler ofte om den professionelle behandling og hjælp, men glemmer ofte det, der ligger lige for, og som kan sikre bedre kvalitet i dagligdagen, siger Liselott Blixt.

Frisk i Naturen har arrangeret en tur til Tolshave Mose 10 km nordvest for Frederikshavn, hvor deltagerne kommer til at opleve et helt unikt stykke natur og den gamle Hugtørvbro i granitsten fra 1700-tallet. Erik Holm Sørensen er naturguide på turen, og Liselott Blixt får mulighed for at møde brugere af socialpsykiatriens støttecentre i Frederikshavn og Sæby og høre om deres oplevelser med Frisk i Naturen.

Før turen til Tolshave Mose får Liselott Blixt lejlighed til at møde Benny Jensen, leder af Socialpsykiatrisk Støttecenter Frederikshavn, som fortæller om, hvordan socialpsykiatrien i Frederikshavn Kommune arbejder.

Erik Holm Sørensen er frivillig naturpædagog i Frisk i Naturen, som han har etableret på eget initiativ. Han tager afsæt i blandt andet hjerneforsker Kjeld Fredens forskning om naturens indvirkning på hjernen og trækker på sin personlige erfaring om, hvordan naturen har en terapeutisk virkningsfuld effekt på krop og sind.

Metoden er enkel: Det handler om at forstørre roen i naturen for brugerne. Naturen virker som ren medicin, og den er uden bivirkninger. Naturen er gratis, og den er tilgængelig. Erfaringerne med Frisk i Naturen, som blev etableret i Frederikshavn Kommune i 2013, viser, at naturturene skaber værdi:

- Frisk i Naturen har værdi for den enkelte bruger, som kan få ro i tankemylderet ved at opleve naturen og samvær med andre. Erik Holm Sørensen er en stor ressource som manden bag projektet, og vi er meget privilegerede, at han udfører dette vigtige arbejde. Ved at udbrede den viden og erfaring, som vi har høstet i Frederikshavn Kommune, kan Frisk i Naturen forhåbentlig være med til give værdi i socialpsykiatrien i resten af landets kommuner, siger borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune.

Borgmester Birgit S. Hansen deltager selv i naturturen til Tolshave Mose. Det samme gør Rikke Albrektsen, social-, sundheds- og kulturdirektør i Frederikshavn Kommune.

Frisk i Naturen er det første tiltag af sin art i Danmark. Erfaringer fra projektet, der forløb fra 2013-2016, viser, at ture i naturen påvirker psykisk syge mennesker positivt.

Hjerneforskning viser, at:
• ved at være i naturen får vores hjerner tilført energi, idet naturoplevelser stimulerer vores receptive opmærksomhed optimalt. Den receptive opmærksomhed danner energi til vores hjerne
• i naturen kører vores hjerne på de vigtige Alpha-bølger, som hjælper os med at se nye veje i vores liv
• hjernen kan ændre hjernespor – dvs. at vi kan lære at se nye veje i vores liv.

Frisk i Naturen drives som et frivilligt tiltag i samarbejde med Socialpsykiatrien i Frederikshavn Kommune.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close