Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.06.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Forældre stiller op i kampen mod mobning

8,9 procent af eleverne i Frederikshavn Kommune oplever at blive mobbet ifølge den seneste trivselsmåling fra Undervisningsministeriet. Det er noget over landsgennemsnittet på 8,3 procent.
Forældre i Frederikshavn Kommune går ind i kampen mod mobning. Børns Vilkår og TrygFonden har udviklet et trivselsredskab, som nemt kan bruges på forældremøder.

 

Frederikshavn Kommune hører til blandt de kommuner i landet, hvor mobning er mest udbredt. Men nu har 24 forældre til børn på fordelt på 10 af kommunens skoler skrevet under på kampagnen #DeVoksnesAnsvar på Børnsvilkår.dk for at vise, at de er klar til at stille op i kampen mod mobning.

- Med deres underskrift signalerer forældrene, at de vil tage ansvar for trivslen på deres barns skole. Det er meget positivt, siger børnefaglig konsulent i Børns Vilkår, Sanne Lind, der opfordrer endnu flere til at skrive under:

- Sammen kan vi skabe sunde fællesskaber og stoppe mobning - før det sker. Forældre og lærere spiller her en afgørende rolle.

Gode intentioner rækker ikke alene i kampen mod mobning. Derfor har Børns Vilkår og TrygFonden udviklet et trivselsredskab, der kan hjælpe forældrene med at sætte fokus på det gode fællesskab i klassen ved at drøfte forskellige dilemmaer.

- Redskabet er udviklet sammen med lærere, designet specielt til forældremøder og kræver ingen forberedelse. Vi håber, så mange som muligt har lyst til at gøre brug af det for at sikre et sundt fællesskab i børnene klasse. Mobning er meget nemmere at forebygge end at bekæmpe, pointerer Sanne Lind.

Hun oplyser, at trivselsredskabet kan findes på bornsvilkar.dk/devoksnesansvar.


Fakta
8,9 procent af eleverne i Frederikshavn Kommune oplever at blive mobbet ifølge den seneste trivselsmåling fra Undervisningsministeriet. Det er noget over landsgennemsnittet på 8,3 procent.

Forældre på følgende skoler ønsker at tage medansvar:
Privatskolen i Frederikshavn, Nordstjernen Skoleafdeling, Ravnshøj Skoleafdeling, Torslev Skoleafdeling, Sæby Skoleafdeling, Strandby Skoleafdeling og Skagen Skoleafdeling og Brovandeskolen i Skagen.

Børns Vilkår tager i august kontakt til alle skoler i kommunen for at skabe opmærksomhed om, hvordan skolen gratis og nemt kan bruge Børns Vilkårs og TrygFondens trivselsredskab på forældremøder.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close