Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
02.12.2011 | Af: Claus Haumann

Forfejlet trafikpolitik i Fr.havn gennem mange år

Claus Haumann: - Politikere og embedsmænd træffer ikke de nødvendige overordnede planer for trafikken.
Claus Haumann har skrevet dette indlæg: Frederikshavn er efterhånden en forfærdelig by, rent trafikmæssigt. Som bilist føler man sig uvelkommen. Politikere og embedsmænd træffer ikke de nødvendige overordnede planer for trafikken.

 

Frederikshavn centrum er i stor mangel på P-Pladser. Politikere og embedsmænd må forstå, at det selvfølgelig er meget hyggeligt, at de lokale kan cykle ind til centrum, men vil man trække folk fra oplandsbyerne (og eventuelt fra nabokommunerne) ind til centrum, må man forstå, at det kræver gode veje samt nem adgang til parkeringspladser. Ingen af disse ting er i Frederikshavn midtby.

Eksempler:
1) Hele Jernbanegade er ombygget. Det er lykkedes kommunen at fjerne de fleste af de parkeringspladser, der var. Nu er der få tilbage samt en masse ”bilfjendske” sten, man kan køre ind i.

2) Der er lavet et torv, som vel bliver brugt en gang om ugen? Hvad med, om man laver parkeringspladser, og så kunne man afspærre, feks. ved hjælp af flytbare stænger de få gange, der er marked ?

3) Fra Jernbanegade og nord over er der lavet en masse anlægsarbejder, som har kostet en masse skattekroner. Frederikshavn kan ikke bære en så lang gågade. Få åbnet op for trafikken fra Nytorv til Jernbanegade.

4) Bemærk: Føtex har kunder. Hvorfor ? De tilbyder (gratis) P-Pladser.

5) Hele området omkring Schou Epa er en katastrofe, både visuelt, men også trafikalt. Der er nogle få parkeringspladser på Hangårdsvej, men slet slet ikke nok. Alternativet er Jutlandias baggård, men der har man skudt sig selv i foden ved at opkræve parkeringsaftgift. Hvad sker der så ? Kunderne flygter op i Vestbyen eller andre steder (byer) med gode parkeringsforhold.

Mange steder i byen er bilerne blevet forment adgang. Man glemmer bare, at bilisterne finder alternative ruter. Det fører så igen til, at der kommer protester, og så kommer der igen nye restriktioner.

For almindelige borgere virker det mærkeligt, at visse kvarterer i Frederikshavn slet ikke er med til at tage del i trafikafviklingen. Her kan nævnes:

Abildgårdsvej, Knudensvej-kvarteret
Rimmensalle
Kløvervej, Rosevej
Gammel Skagensvej
Søndergade

Kommunen har igennem årene haft travlt med underlige trafikreguleringer. Alt muligt, der har kostet masser af penge, men intet visionært.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close