Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.09.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Forretningsidé med hjertet på rette sted

Finalen i DM i Erhvervscase finder sted 26. september, og der vil de vise sig, om idéen fra Frederikshavn Handelsskole er god nok til en plads på podiet.
Fire hhx-elever fra Frederikshavn Handelsskole har netop vundet en finaleplads i DM i Erhvervscase. De vil have butikskæden Normal til at gennemføre en julekampagne, som både engagerer kunderne og giver penge til Julemærkefonden.

 

- Vi ved fra undersøgelser, at kunder rigtig godt kan lide, når virksomheder tager et socialt ansvar, fortæller Cecilie Høgh Andersen.

Hun er en af fire elever fra Frederikshavn Handelsskole, som netop er blevet belønnet med en finaleplads i DM i Erhvervscase. Det er en dyst, hvor hhx-elever fra hele landet hvert år konkurrerer om at komme med den bedste og mest innovative forretningsidé til en udvalgt virksomhed.

Virksomheden er i år butikskæden Normal, som blandt andet er blevet populær på sine lave priser. Men det er også godt for bundlinjen at støtte en god sag, mener de fire elever, der kommer fra henholdsvis Frederikshavn og Sæby.

- Normal-kæden lancerede i sommer en app til deres kunder, og den har vi valgt at videreudvikle. Vores idé er, at Normal skal lave en kampagne op til jul, hvor kunderne kan gå ind i appen og spille et spil. Når de gør det, har kunden en mulighed for at vinde en lille præmie – men samtidig donerer Normal også én krone til et godt formål, hver gang nogen logger på, fortæller Cecilie Høgh Andersen.

Formålet med julekampagnen er naturligvis både at få flere kunder til at bruge butikskædens nye app og at give kunderne et positivt billede af butikskæden. Men for at det hele skal hænge sammen, har eleverne også tænkt meget over, hvilken god sag, de synes passer bedst til virksomheden.

- Normal har en filosofi om, at alle kunder er unikke, men samtidig har de samme basale behov. Det synes vi passer rigtig godt sammen med Julemærkefonden, der har som udgangspunkt, at alle børn har behov for at være del af et fællesskab, forklarer de fire elever.

Om Normal kommer til at bruge idéen i praksis, er ikke til at sige endnu. Men allerede nu oplever de fire elever, at de har fået meget ud af at arbejde med en rigtig forretningsidé.

- Til daglig er undervisningen jo ofte meget teoretisk, men når man arbejder med virkeligheden, finder man jo ud af, om alt det, som man har lært om metode og analyse, faktisk kan bruge til noget. Det er rigtig motiverende, fortæller de.

Det er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, der – sammen med Dansk Erhverv – står bag DM i Erhvervscase. Her glæder direktør Lars Kunov sig over, at eleverne fra Frederikshavn Handelsskole og mange andre skoler rundt i landet har haft mod på at tage bolden op. Han mener nemlig også, at det giver stor værdi at bringe eleverne lidt tættere på den virkelighed, som mange af dem senere kommer til at arbejde i.

- Det er altid en stor fornøjelse at se, hvad finalisterne præsenterer i DM i Erhvervscase, og hhx'ernes forretningsideer er virkelig innovative i år. De er bare superdygtige, siger Lars Kunov.

Finalen i DM i Erhvervscase finder sted 26. september, og der vil de vise sig, om idéen fra Frederikshavn Handelsskole er god nok til en plads på podiet.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close