Fortjent Aalborg-sejr i nordjysk lokalopgør

• 1 af 2
  • 2 af 2
    Sæsonens første nordjyske lokalopgør i Metal Ligaen samlede 2019 tilskuere.
Af: Michael Frederiksen

I et særdeles spændende lokalopgør tabte Frederikshavn White Hawks i aften med 2-4 til Aalborg Pirates. De to sidste mål faldt i slutminutterne, og som kampen udviklede sig, var det fuldt fortjent, at piraterne vandt i Frederikshavn. De var bedst i aften.

Cheftræner Jari Pasanen havde igen rokeret flittigt i kæderne til aftenens lokalbrag. Det betød eksempelvis, at Aleksandr Bumagin og Dane Fox var sat sammen i førstekæden med Christopher Frederiksen.

Rokeringerne må vel siges at være et udtryk for, at finnen stadig leder efter den "perfekte kædesammensætning" trods sejre i de første par kampe. Det gør han også efter aftenens kamp. For få ting fungerede for førstekæden.

Gæsterne bragte sig foran i tiden 6:48. En tyndt dømt straffeslag mod Dane Fox blev sikkert og effektivt udnyttet af Pierre-Olivier Morin. I et lokalopgør med masser af tænding fra start burde der mere til at få et straffeslag.

1-0-føringen til gæsterne holdt første periode ud, og det kunne høgene være bedst tilfredse med. Det var Aalborg, som spillede bedst og skabte mest. Deres pasningsspil var en del bedre, hvorimod White Hawks kæmpede med at få flow i spillet. Heller ikke et powerplay mod slutningen lykkedes. Forventningerne er især store til Dane Fox og Aleksandr Bumagin, men deres første periode var ikke godkendt.

Anden periode åbnede med en fik aflevering fra netop Bumagin til Dane Fox, som var fri midt foran mål, men amerikaneren svigtede totalt.

Det lykkedes dog hjemmeholdet at udligne i tiden 22:27. En kæmpe Aalborg-fejlaflevering i egen zone til Radim Piroutek. Han lagde pucken perfekt til Nikolaj Krag, som ikke tøvede et sekund. Han hamrede pucken forbi Georg Sørensen i Aalborg-målet.

Anden periodes indledning var opløftende set med WH-øjne, men som perioden skred frem, overtog Aalborg Pirates igen initiativet. Det var derfor meget logisk, at Thomas Spelling i tiden 33:17 ude fra venstre side kanonerede pucken i netmaskerne i powerplay. Et typisk Spelling-mål.

Bagefter lignede det aalborgensisk powerplay, selv om begge hold var fuldtallige. I flere situationer var gæsterne tæt på en 3-1-føring, og med 50 sekunder tilbage af perioden måtte Tadeas Galansky ud i en ”håndboldredning”, da Sebastian Brinkman Andersen var helt fri lige foran mål. Super redning af WH’s tjekkiske keeper.

Det lignede en Aalborg-føring på 2-1 efter anden periode, hvilket ville have været billigt sluppet for høgene, men i det absolut sidste sekund udlignede White Hawks. Der var faceoff med 2,4 sekunder igen. Det endte med en lidt løs puck fra Albin Lindgren mod mål. Julian Jakobsen ramte måske pucken, men Georg Sørensen burde under alle omstændighed have snuppet den ufarlige puck. Finnen Santeri Suistio blev noteret som officiel WH-målscorer.

Tredje periode begyndte med et Aalborg-stormløb mod Tadeas Galansky. Der var chancer på samlebånd, men gæsterne ramte slet ikke målet på selv de største tilbud.

Med syv minutter igen opstod der en stor chance til hjemmeholdet. En friløber til Thomas Søndergaard, og det blev begyndelsen til nogle gode WH-minutter, hvor Georg Sørensen endelig blev presset. Nikolaj Krag og Søren Nielsen var tæt på, og det kunne publikum lide.

Tre minutter før tid var det så Aalborg med en friløber, men heller ikke kunne de røde ramme målet. Stor spænding i lokalopgøret i denne fase af kampen.

Og i tiden 57:23 scorede gæsterne til 3-2. Tadeas Galansky halvklarede et forsøg af blå linje, men Julian Jakobsen var hurtigst over returen. Han scorede koldblodigt - 3-2 til Aalborg.

Med halvandet minut igen øgede Thomas Spelling til 4-2 på en friløber. "Der er så stille på havnen", og "I er en forstad til Sæby", jublede Aalborg-tilskuerne, mens mange WH-fans skuffede forlod Nordjyske Bank Arena.