Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.06.2012 | Af: Leif Jensen

Fredag nat: 400 løber fra kyst til kyst i Vendsyssel

Deltagerne slutter på Palmestranden, hvor der serveres morgenmad.
Fredag aften, mens de fleste ligger og sover trygt hjemme i sengen, er der en flok ivrige motionister, der har helt andre planer.


 

Således agter man at tage en tur fra vest til øst gennem natten, hvor fredag bliver til lørdag. Datoen er nøje udvalgt, da der er tale om årets korteste nat. Solen går ned klokken 22.22, og det er her, starten går fra Skallerup Klit. Så går turen ellers tværs over toppen af Vendsyssel for så at nå frem til Palmestranden i Frederikshavn, inden solen står op. En tur på cirka 50 km fra kyst til kyst - deraf navnet "Coast to Coast".

Der er tale om et socialt løb, og dermed er konceptet slet ikke anlagt til, at det handler om at være den første i mål. Derimod håber arrangørerne, at det bliver en slags løbefest henover natten, som Rico Eiersted forklarer det.

- Mange af deltagerne kender hinanden, og derfor regner vi med, at flere af løberne vil følges ad, så det er netop det sociale, vi vægter meget højt, siger Rico Eiersted.

Et godt eksempel på, at det er tale om et anderledes løb er, at depoterne byder på noget, man ikke just kender fra marathon-løb. Der er fire depoter, som er lagt således, at man får en rute væk fra hovedvejen og dermed får flokken af motionister til at tage de mindre veje både af hensyn til sig selv og til trafikken.

I depoterne er der sørget for, at der er lækkerier såsom lune pizza-slices, friskbagte pandekager og rigtigt godt øl. Det sidste har man fået specielt brygget hos Bryghuset Vendia med lige dele saltvand fra Skagerak og Kattegat, som der står på flaskens bagside-etikette. Derudover er den forsynet med Coast to Coast-logoet, og hver løber får efter strabadserne udleveret en goodiebag med blandt andet et eksemplar af denne special-øl.

Strandbynitten Rico Eiersted er selv ivrig løber og er den, der har stået for det praktiske her på østsiden i forbindelse med ”Coast to Coast"-løbet. Men det er Kent Jørgensen, der er initiativtager, og den, der har trukket det store læs, så det hele klapper, som det skal. Udover Rico har Kent fået hjælp af Christian Bak, der i sagens natur også er ivrig løber og medlem af Dromos, der er løbeklubben i Hjørring.

Interessen for løbet har været helt overvældende. Man havde egentlig lukket for tilmeldingerne tilbage i februar, da man var oppe på 100 deltagere. Men da flere og flere pressede på, så lukkede man igen op for tilmeldingerne, og således er der nu over 400 forventningsfulde deltagere, der enten tager turen alene med løbeskoene på, eller deler turen med en anden og henholdsvis løber og cykler på skift.

I sagens natur kommer de fleste heroppe fra, men der er også deltagere fra Solrød, Charlottenlund og Fredericia.

- Sidste nyt er, at vi har fået Harald Nyborg til at sponsore led-lygter til hver deltager, så alle kommer sikkert gennem turen, forklarer Rico, der har fået fru Jane til at være medalje-pige og den glade giver, når hver enkelt deltager kommer i mål.

Efter løbet er der arrangeret morgenmad tæt ved Palmestranden, og her vil der sikkert blive fortalt nogle løber-røverhistorier.

Der er nogle, der påstår, at Rico Eiersted har kontakt til vejrguderne, så det krydses der fingre for i det her ustadige sommervejr, når det hele går løs fredag ved solnedgang.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Leif Jensen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close