Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.05.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Frederikshavn, hjælp os med at gøre en forskel

Flere lokale ildsjæle har allerede meldt sig under fanerne, når Læger uden Grænser går på gaden søndag 28. maj for at samle ind til verdens brændpunkter. Nu efterspørger organisationen flere fra Frederikshavn, Sæby, Strandby og Elling, der ønsker at gøre en forskel. 

 

Det er kun anden gang nogensinde, at verdens største medicinske nødhjælpsorganisation, Læger uden Grænser, går på gaden for at samle ind til de mange mennesker i verden, der har akut brug for lægehjælp, medicin og basale fornødenheder. Derfor er der brug for så mange hjælpende hænder som muligt - - både på dagen og i tiden op til.

- Jeg har meldt mig som indsamlingsleder her i Frederikshavn, Sæby, Strandby og Elling, fordi jeg synes, at det er vigtigt at gøre en forskel, og fordi Læger uden Grænser gør et helt utroligt stykke arbejde i nogle af verdens hårdest ramte områder. De udsendte sætter deres liv på spil hver dag. Jeg vil gerne samle ind for at vise, at jeg værdsætter deres gode arbejde, siger Pia Olesen fra Frederikshavn.

Lige nu gør de frivillige i byen alt, hvad de kan, for at få så mange som muligt til at melde sig som indsamlere på dagen:

- Vi er i gang med at planlægge de ting, vi skal gøre for at få jer til lægge mærke til os, men allerede nu kan vi sige, at I nok vil komme til at se mennesker i hvide lægekitler med postkort i hånden i jeres hverdag. Kom endelig hen til os, hvis I vil være med til at gøre en forskel, siger Pia Olesen og tilføjer, at de i øvrigt har været så heldige at modtage flotte gaver fra Elling Sko, Cafe Feen, Nygaards Kaffe, Den Blå Giraf og Frøken Madsens Spisehus.

Alt sammen noget, der vi blive trukket lod om blandt de tilmeldte indsamlere 28. maj.

Behov for flere hænder

Netop den lokale opbakning er vigtig for Læger uden Grænser, der her kort tid før Landsindsamlingen er ude og bede om lokal hjælp til at stemme dørklokker den sidste søndag i maj.

- Sidste år var der næsten 5.000 danskere, der gik på gaden for at hjælpe de mange mennesker i verden, der har brug for det, og vi samlede godt 6 millioner kroner ind. Uden den lokale opbakning havde det slet ikke været muligt, og vi er dybt taknemmelige over de hjælpende hænder, vi blandt andet fik her i Frederikshavn, Sæby, Strandby og Elling. Nu håber vi, at I har lyst til at være med igen. Det er kun ved fælles fodslag, at vi kan gøre en forskel, siger Jesper Brix, direktør i Læger uden Grænser.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close