Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
31.03.2021 | Af: Marcus Linkhorst

Frederikshavner ny politisk kommentator

Bent Winther lægger heller ikke skjul på, at Frederikshavn har en stor betydning for ham.
Frederikshavneren Bent Winther rykker 1. april ind på Christiansborg for at blive Berlingskes nye politiske kommentator. Kanal Frederikshavn har fanget den nye kommentator til en snak om det nye job, opvæksten i Frederikshavn og forholdet til byen i dag.


 

1. april bytter 56-årige Bent Winther skrivebordet i Pilestræde i København ud med et skrivebord på Christiansborg, hvorfra han fremover skal analysere og kommentere dansk politik for Berlingskes læsere. En tjans, han ser meget frem til - og et arbejder, der ikke er uvant for ham.

- På Information og LO, hvor jeg har været, har det også handlet meget om at analysere og kommentere politik, så det er ikke helt nyt for mig, og jeg har også været på Christiansborg som journalist i nogle år. Men det med at være avisens ansigt udadtil er nyt, og der bliver selvfølgelig ogsa? meget TV og radio. Men jeg glæder mig meget, fortæller Bent Winther.

De seneste år har han beskæftiget sig meget med samfundsforhold, og derfor var det naturligt for ham at tage springet, da jobbet som politisk kommentator blev ledigt.

- Jeg har jo været på Berlingske i et par omgange. I den seneste periode siden 2010, og da jeg kom til avisen, blev jeg redaktør på noget, der hed Politiko, som var en blanding mellem samfunds- og politisk stof. Så har jeg været samfundsredaktør i nogle år og skrevet mange interviews og også skrevet om velfærdsstaten og dens fremtid, skole, børnehave og ældrepleje. Så jeg trængte også til nogle nye udfordringer.

Bent Winther er vokset op i Bangsbostrand og gik på Bangsbostrand Skole i 70’erne og var også i erhvervspraktik som journalist. Efter folkeskolen tog han en samfundsfaglig studentereksamen på Frederikshavn Gymnasium. Og allerede der arbejdede han målrettet med journalistikken.

- Jeg tror faktisk, at siden jeg har haft en fornemmelse af, hvad jeg gerne ville, så har jeg altid ville være journalist. I skolen var jeg med til at lave skoleblade. Jeg var i erhvervspraktik på det, der dengang hed Vendsyssel Tidende. Det var en kæmpe oplevelse for mig. Men også i gymnasiet var jeg med til at lave skoleblade. Der havde vi et blad, der var meget udfordrende overfor lærerne og ledelsen.

Det er heller ikke tilfældigt, at den politiske interesse kom til Bent Winther. Den var nemlig i familien, da han rendte rundt som ung i Frederikshavn, og den interesse fik Bent Winther så også.

- Min far var meget politisk interesseret, og det var en brydningstid. Der var en del diskussion om venstrefløjen, marxister, kommunister osv. Jeg har altid været enormt fascineret af det, og på gymnasiet læste jeg også samfundsfagligt. Meget tydeligt husker jeg, at jeg som 13-14-årig sad og lyttede til åbnings- og afslutningsdebatter fra folketingssalen i radioen, så det har jeg altid været interesseret i.

I Bangsbostrand havde Bent Winther en vennegruppe, han brugte meget tid sammen med, og de ses stadig den dag i dag, når de mødes til en årlig julefrokost i København og mindes Frederikshavn og tiderne i byen.

Bent Winther lægger heller ikke skjul på, at Frederikshavn har en stor betydning for ham.

- Frederikshavn betyder meget. Man er meget åbensindede i byen i modsætning til mange andre steder. Da jeg var deroppe i sommer med mine sønner, følte jeg mig virkelig hjemme, da jeg hørte dialekten. Så er jeg tilbage i min ungdom, som jeg mindes med meget stor varme, så Frederikshavn betyder utrolig meget for mig.

Bent Winther arbejdede efter gymnasiet på værftet, inden han tog til København og læste statskundskab. Bent Winther er ligeledes uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i Aarhus.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close