Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.05.2022 | Af: Michael Frederiksen

Frederikshavner topscorer ved A-VM i ishockey

Joachim Blichfeld scorede til 3-0, 6-0 og 9-0. Foto: Danmarks Ishockey Union
ISHOCKEY: Frederikshavneren Joachim Blichfeld er indtil videre VM-turneringens mest scorende spiller. Det er en kendsgerning, efter at Danmark lørdag åbnede herrernes A-VM i Finland med en knusende 9-1-sejr over Kazakhstan.

 

Allerede efter fem minutter førte Danmark med 3-0. Den chokstart kom Kazakhstan sig aldrig over. Danskerne var klart bedst i hele kampen, og tre gange sendte farlige Joachim Blichfeld pucken op i målhjørnet. Den 23-årige frederikshavner scorede til 3-0, 6-0 og 9-0.

Joachim Blichfeld har i denne sæson repræsenteret San Jose Barracuda i AHL, hvor det blev til 45 point i 61 kampe. I "corona-sæsonen" 2020/2021 spillede han 12 kampe for Frederikshavn White Hawks, hvor han lavede 12 point.

Joachim Blichfeld var placeret i Danmarks førstekæde med Franz Nielsen og Nikolaj Ehlers.

To andre frederikshavnere var med i Danmarks åbningskamp ved VM. Nicolai Meier spillede i tredjekæden med den tidligere WH-spiller Mathias Bau Hansen og Aalborg Pirates Patrick Bjorkstrand. Mikkel Aagaard var med i fjerdekæden. Sidstnævnte assisterede til ét af Danmarks mål.

Mathias Seldrup - keeper i Frederikshavn White Hawks, som overraskende har fået plads i VM-truppen på bekostning af blandt andre Aalborg Pirates Georg Sørensen - var ikke udtaget til dagens kamp.

Nick Olesen og Mathias From blev ikke udtaget til årets VM-trup.

Danmark spiller igen i morgen aften mod Schweiz.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Danmarks Ishockey Union

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close