Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.09.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Frederikshavnske fætre bag jubilæumsmusik

Musikken er komponeret af Mathias Madsen Munch. Det bærende soundtrack er produceret af hans bror Rasmus Munch Madsen (t.h.) og masteret af deres fætter Anders Munch Amdisen (t.v.)
I morgen aften - torsdag 13. september - er der premiere på det nyskrevne jubilæumsværk "Historien om Købstaden" med ny og frisk musik af fætrene Munch. De alle opvokset i Frederikshavn, men komponerer og producerer nu musik med base i en anden havneby, nemlig København.

 

Frederikshavns 200 års købstadsjubilæum fejres med et nyskrevet hyldestværk - en stor musikdramatisk fortælling om byens historie og udvikling.

Musikken er komponeret af Mathias Madsen Munch, der er født og opvokset i Frederikshavn, og for at give værket det rette lokale afsæt har han allieret sig med flere medlemmer af sin musikalske familie. Musikken til det bærende soundtrack er således produceret af hans bror Rasmus og masteret af deres fætter Anders Munch Amdisen.

Fætrene har tidligere været i æteren i Nordjylland – tilbage i 2013 skrev de sammen den populære "Camping-sang", og senest har Mathias Madsen Munch gjort sig bemærket med musikken til "I Love It", hvor Aalborg Symfoniorkester satte toner til Ole Henriksens liv.

Komponist Mathias Madsen Munch har tidligere modtaget Frederikshavn Kommunes "Godt-gået-prisen" og er for tiden huskomponist i DR Musikariet, hvor han komponerer interaktive koncerter for børn og unge. Til november kan hans mest populære værk opleves i Musikkens Hus i Aalborg, "Den Uendelige Labyrint".

Anders Munch Amdisen er uddannet lyddesigner fra Statens Scenekunstskole og er netop blevet fastansat på det nye Østerbro Teater. Han har mastereret musikken til "Historien om Købstaden" i deres fælles studie.

Rasmus Madsen Munch har produceret musikkens soundtrack, der bedst kan beskrives som elektro-symfonisk. Han studerer i øjeblikket på Berklee College of Music’s intensive kurser på nettet og satser benhårdt på at kunne leve af sin sangskrivning og produktionsevner.

Mathias Madsen Munch har brugt det seneste halve år sammen med projektleder Jan Michael Madsen og sin musikalske kompagnon Claus Reenberg på at finde frem til netop den musik, der skal udfolde Frederikshavns historie. Inspirationen er blandt andet fundet i udklip fra hedengangne Frederikshavns Avis og med gode input fra Kystmuseets arkivar Erik S. Christensen.

Og der er virkelig noget at glæde sig til at høre, når den elektro-symfoniske musik gjalder ud i Frederikshavn ni septemberaftner. Frederikshavn har sågar fået sit eget ledemotiv komponeret i form af toner fra bynavnet, som musiknørdede sjæle kan lytte efter i nummeret "En Større Havn".

Havnen var udslagsgivende for, at Fladstrand i 1818 blev til købstaden Frederikshavn, ligesom den i året 2018 spiller en afgørende rolle for byens fremtid.

Når værket opføres på scenen, flankeres sangerne Jimmy Jørgensen og Caspar Phillipson af musikerne Merje Kägu på guitar og Live Johannson på cello.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close