Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.09.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Frimurerlogen åbner dørene i ellers lukket hus

Det spændende og flotte hus i Skippergade, som frimurerne er glade for og stolte af.
I forbindelse med Frederikshavns 200 års købstadsjubilæum åbner Frimurerlogen "Den Gyldne Krone til Ankeret" dørene. Det er yderst sjældent, at det sker.

 

Der er åbent på lørdag 15. september fra kl. 13-18 og søndag 16. september fra kl. 13-16.

I den forbindelse er der lavet en spændende frimurerudstilling, hvor frimurermuseet i Aalborg har udlånt nogle af sine fornemme klenodier. Udstillingen bliver åbnet lørdag kl. 13.00 af logens ordførende mester, Jørn Jokumsen.

I åbningstiden er der rundvisninger i huset, så gæsterne og hele familien er velkomne. Med andre ord byder weekenden på en helt enestående chance for at se et hus, der normalt er lukket for andre end de frimurere, der arbejder i huset.

Logen har til huse i Skippergade 50. Medlemmerne nyder at være i rammerne fra kutterreder Robert Schous familievilla, der blev bygget i 1924 i nyklassicisme stil og i en periode også har fungeret som præstebolig. I 1974 købte frimurerlogen ejendommen, og den har siden huset det daglige logearbejde.

Med dette initiativ giver logen byens borgere en enestående chance for at besøge et af byens smukkeste huse, der er tegnet af arkitekt Jesper Tvede fra Frederikshavn og i i 2008 blev hædret af Frederikshavn Byfond med bevaringsfondens plakette, som man kan se på hjørnet af huset.

Er du i bil, er der gode parkeringsmuligheder foran banegården eller på den gamle rutebilstations parkeringplads, syd for Frederikshavn Politistation.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close