Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
01.05.2013 | Af: Kanal Frederikshavn

Frustration gennemsyrer alle socialister lige nu

Christina Lykke (SF) i sin 1. maj tale: - Vi SF'ere må se til, at der besluttes og lægges stemmer til forslag, som vi aldrig havde forestillet os.
- Mange socialister har gennem årene været frustreret over samfundet, udviklingen og politikken, og den frustration tror jeg også, gennemsyrer alle os socialister nu.

 

Sådan lød ordene, da SF's spidskandidat i Frederikshavn Kommune, Christina Lykke, i dag holdt sin 1. maj tale. 

- Man kan vist roligt sige, at det for den røde fløj er op ad bakke. Vi SF'ere må se til, at der besluttes og lægges stemmer til forslag, som vi aldrig havde forestillet os. Det kan fra en lokal vinkel være svært at se på, og det kan være svært at acceptere, hvis man føler, man har sat en stemme på noget andet. Men jeg tror, at vi bliver nødt til at tro på, at vores kammerater på Christiansborg kæmper alt, hvad de kan for de værdier, der nu engang har født vores partier og denne tradition, udtalte Christina Lykke.

Hun valgte - trods alt - i dagens anledning at tage den optimistiske hat på.

- Lige præcis i dag vil jeg prøve at glemme alt om modgang og frustration og glæde mig over de positive ting, der ikke ville have være sket med Barfoed , Løkke, Thulesen Dahl ved roret, sagde SF'eren. Der er masser at kæmpe for, og selv om man ikke kan sige, at vi på venstrefløjen vinder alle kampe, er det vigtigt at kæmpe. Havde vi ikke kæmpet, havde vi ikke fået et eneste resultat. Og det er der trods alt, lød det fra spidskandidaten, som pegede på følgende:

• Bedre og mere målrettet regulering af landbruget med sigte på et grønnere landbrug.
• At vækstpakken indeholder milliarder til efteruddannelse af ufaglærte
• Anlægsloftet for kommunerne hæves med 2 milliarder
• Der frigøres ekstra penge til renovering af almennyttige boliger.
• Forsvarspolitikken – besparelse 2,5 milliarder
• Handicappede borger får nu mulighed for at få økonomisk støtte, hvis de ønsker en uddannelse.
• Lovforslaget om læreroverenskomsten indeholder på SF's foranledning mulighed for at indgå lokale aftaler om lærernes arbejdstid. Det vil vi i SF Frederikshavn vil benytte os af, såfremt vi kan skaffe flertal for det.

Christina Lykke pointerede, at regeringen er i gang med et kæmpe oprydningsarbejde efter VKO-regeringen.

- Vi kæmper en kamp for at komme ud af den krise, de har efterladt Danmark i. Vi kæmper en kamp for at komme ud af den krise, de har efterladt Danmark i. I SF er holdningen, at kontrollen med bankerne skal øges. SF er tilhænger af en afgift på spekulationshandler, men de radikale imod. I det hele taget spænder de radikale ben for vores røde politik gang på gang. De radikale trækker regeringen i borgerlig retning. Vi havde hellere set et samarbejde, der bevæger sig i retning af Enhedslisten, lød det blandt andet fra Christina Lykke.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close