Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.08.2022 | Af: Michael Frederiksen

Gærum samler ind til ny legeplads og shelter

Skitseforslag til ny legeplads. Den nuværende er nedslidt og utidssvarende.
I Gærum Borgerforening søges der fonde på livet løs. Foreningen er nemlig snart i mål med idéen og planen om, at Gærum skal være et sted, hvor man kan sove i shelter, hvor der højt til himlen og fuglekvidder hele året. En ny legeplads står også på ønskelisten.

 

- Vi har et rigtig godt samarbejde med vores lokale foreninger omkring arrangementer og aktiviteter i byen. Vi afholder blandt andet seniorklub for byens ældste borgere i samarbejde med idrætsforeningen. Mange af vores arrangementer i byen finder sted på Tumlepladsen. Ikke kun de arrangementer, vi som borgerforening arrangerer, men også flere af de andre foreninger i byen benytter Tumlepladsen. Som eksempel kan det nævnes, at menighedsrådet arrangerer udendørs gudstjenester på Tumlepladsen. Det vil vi gerne blive ved med at have, men nye idéer skabes, og pladsen kommer her til at kunne rumme mange flere arrangementer, fortæller formand Lotte Carlsen, Gærum Borgerforening.

Hun glæder sig over, at flere allerede har givet deres tilsagn til idéen, blandt andet Spar Nord Fonden, Lokale og Anlægsfonden, Friluftsrådet samt Distriktsrådet.

- Vi er ikke i mål, men vi er rigtigt godt på vej, og dette projekt er ikke det eneste, vi har på tegnebrættet. Ønsket om en helt ny legeplads er også ved at tage form, oplyser Lotte Carlsen.

Gærum Borgerforenings vision i forhold til nye legeredskaber indebærer nyt gyngestativ og nye gynger i langtidsholdbare og slidstærke materialer, et nyt legetårn, som udfordrer flere forskellige aldersgrupper, et nyt handicapvenligt sandkasseområde med legehus, en robust og gerne bæredygtig kant omkring sandkassen til ophold og balanceleg, en svævebane, en tarzan-bane, hvor man kan udfolde og udfordre sin motorik, en karrusel, en vippe, en benzinstander og en ny kørebane, som bygger videre på den eksisterende kørebane.

- Årsagen til, at vi ønsker ovenstående, er, at vores nuværende Tumleplads er nedslidt og ikke tidssvarende i forhold til vores visioner omkring, hvad Tumlepladsen skal kunne tilbyde
byens borgere i alle aldre. Derudover vil vi også kunne skabe plads og luft til børn og brugere, som har et behov for ro og plads til at fordybe sig i leg. En af vores visioner er nemlig også, at Tumlepladsen ikke kun skal kunne bruges af børn i alle aldre, men også af personer med handicap, fortæller Lotte Carlsen.

Nordea Fonden, Velfærds- og Forskningsfonden for Pædagoger samt Bevica har allerede tilkendegivet deres opbakning til dette projekt.

Lotte Carlsen håber, at der sidder flere, som har lyst til at hjælpe med realiseringen af de spændende projekter i Gærum. I givet fald kan Gærum Borgerforening kontaktes på mail

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close