Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
25.01.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

GF-fond giver Hospice Vendsyssel en rickshaw

Fredag 28. januar overrækker GF Forsikrings fond en pris til "Cykling For Livet", der som et pilotprojekt giver patienter på Hospice Vendsyssel i Frederikshavn en social udendørs oplevelse i en rickshaw. 

 

Et af formålene med Cykling For Livets pilotprojekt er at give patienter på hospice adspredelse i en svær tid i form af cykelture i en rickshaw.

Helt konkret får fem hospicer i Jylland en rickshaw hver – og hvert sted bliver udvalgte medarbejdere lært op til at betjene den. Hele projektet er støttet af GF Fonden, og det markeres med en overrækkelse, som finder sted på Hospice Vendsyssel i Frederikshavn på fredag, hvor formand for GF Fonden, Jens Jørgen Vinther, holder tale.

- Jeg ved, at Hospice Vendsyssel har en støttegruppe med masser af frivillige ildsjæle, der hver dag gør et stort stykke arbejde. Jeg er glad for, at overrækkelsen finder sted netop her i Frederikshavn, og jeg er sikker på, at de her rickshaws nok skal blive brugt til gavn og glæde for patienterne, siger han.

Det er Cykling For Livet, der står for at oplære medarbejderne på de enkelte hospicer, og her fortæller Maria Soon Mousten, at støtten fra GF Fonden gør en forskel.

- Med GF Fondens støtte har vi kunnet købe fem rickshaws og donere dem til de fem hospicer. Vi ønsker og håber, at hospicerne får glæde af dem, og at de nuværende frivillige eller måske nye frivillige vil have lyst til at cykle med patienterne, siger hun.

De fem hospicer, der nu får glæde af en rickshaw, er Hospice Vendsyssel, Hospice Søholm, Gudenå Hospice, Anker Fjord Hospice og Sct. Maria Hospice. Erfaringerne fra pilotprojektet med brugen af rickshaws på de fem hospicer vil efterfølgende blive delt til inspiration for andre rundt omkring i landet.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close