Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.03.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Glæde i erhvervsforening over udvidelse af vej

- Vores erhvervsliv vækster og har en tung trafik af hyppig transport til og fra Skagen, som nu bliver mere smidig med udvidelsen, siger Allan Kastor Andersen, formand for Skagen Erhvervsforening.
Skagen Erhvervsforening glæder sig over udvidelse af vejen mellem Aalbæk og Skagen. Foreningen har længe arbejdet på at synliggøre behovet for en udvidelse af vejen mellem Aalbæk og Skagen, som er prioriteret i den nye trafikaftale med 139 millioner kroner. 

 

I dag kunne regeringen og Dansk Folkeparti præsentere en ny trafikaftale under overskriften "Et sammenhængende Danmark". En aftale med investeringer for 112,7 milliarder kroner. Foruden en 3. Limfjordsforbindelse har politikerne også prioriteret 139 millioner kroner til den længe ønskede udvidelse af vejen mellem Aalbæk og Skagen. Til stor glæde for Skagen Erhvervsforening, der sammen med Skagen Havn og andre interessenter på havnen har arbejdet hårdt på at synliggøre behovet overfor Christiansborg-politikerne.

- Vi har haft inviteret de forskellige trafikordførere og flere ministre til Skagen for at fortælle dem om behovet. Og spredt budskabet til alle dem, der har ville høre på det. Det er derfor en super god nyhed for vores erhvervsliv, at udvidelsen nu er prioriteret politisk. Vores erhvervsliv vækster og har en tung trafik af hyppig transport til og fra Skagen, som nu bliver mere smidig med udvidelsen, siger Allan Kastor Andersen, formand for Skagen Erhvervsforening.

I aftalen står der om projektet: Trafikken på den cirka 17 km lange strækning fra Aalbæk til Skagen er præget af erhvervstrafik foranlediget af havneaktiviteter i Skagen samt pendling. Derudover er der en del ferie og fritidstrafik.

Cirka 5 km af strækningen er allerede i dag 2+1 vej. Dette er en vejtype, som bidrager til at øge fremkommeligheden. Der gennemføres en VVM-undersøgelse af projektet, som forventes afrapporteret i 2020.

Aftaleparterne er enige om at afsætte 139 mio.kr. til at udbygge de resterende ca. 12 km af strækningen til 2+1 vej. Projektet igangsættes i 2021.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close