Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
02.01.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Gør det anstændigt og forsvarligt i dagtilbud

Pernille Christensen, Sæby, har på vegne af Kommunalpolitisk Udvalg Enhedslisten Frederikshavn-Læsø skrevet dette indlæg:

 

Ved seneste pressemøde kom det frem, at nuværende restriktioner skal være gældende frem til 17. januar grundet øget smittetal. Men regeringen har valgt ikke at inddrage dagpleje, vuggestue og børnehave i disse.

Det pædagogiske personale er, uden mulighed for at svare, blevet bedt om at tage en ekstra tørn for samfundet, så hjulene kan holdes i gang, og børnenes forældre kan passe deres arbejde.

Det forventes, at det pædagogiske personale, udover at de passer deres almindelige arbejde og vores børn, skal kunne overholde de øgede restriktioner, kommunikere øget med forældrene, varetage øget hygiejne hos børnene, legetøjet, rengøring samt blive testet jævnligt og vente på svar grundet forkølelses sæsonen.

Alt dette uden den øgede "corona"-normering, som var tilfældet i foråret.

Enhedslisten i Frederikshavn Kommune vil gerne opfordre til, at man snarest og hurtigst muligt indfører "corona"-normeringer, hjælp til rengøring og fuld vikardækning ved sygdom med mere, således, at vi kan bakke op om vores dygtige og dedikerede pædagogiske personale, som gennem hele Corona-året dagligt har stået med åbne arme og været klar til at tage imod kommunes mange børn, på trods af smittefare og restriktioner.

Vi kan ikke vende det blinde øje til, mens smittetallet er stigende i vores kommune og vi må derfor sande, at blandt andet det pædagogiske personale dagligt udsætter sig for stor smittefare ved blot at passe deres arbejde. Det viser sig også i sygestatistikken. 16. december var smitteprocenten hos de ansatte i daginstitutionerne opgjort til at være 50 procent højere end hos resten af befolkningen.

Hvis regeringen ikke meget snart sætter gang i tiltag, der kan afhjælpe presset i daginstitutionerne under nedlukningen, mener vi i Enhedslisten, at Frederikshavn Kommune selv må sætte gang i den skitserede hjælp. Det er nødvendigt både for arbejdsmiljøet og for trygheden for forældre, for at bryde smittekæder.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Pernille Christensen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close