Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.05.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Grøn omstilling for Skagen Strand

Fremtidens udfordringer med hensyn til miljø og økonomi med stadig stigende priser kræver, at virksomheder investerer i nye energibesparende og energioptimerende tiltag. Feriecentret Skagen Strand i Hulsig er i fuld gang.

 

For turismebranchen, der sætter et stort klimaaftryk, har gæsterne desuden i stadig større udstrækning fokus på bæredygtige alternativer, når ferien skal bookes. Derhjemme foretager man bevidste valg for at undgå negativ påvirkning af miljøet. Også ved valg af feriested betyder miljøaftrykket en hel del, og tiltag, der bidrager til den grønne omstilling, er vigtige konkurrenceparametre.

Denne problemstilling har Skagen Strand taget fat i. Med sine 142 feriehuse samt fællesbygninger har det været et prioriteret område at finde effektive løsninger, således at energiforbruget kunne blive mere intelligent og langt mere effektivt.

Feriecenteret har derfor i et stykke tid arbejdet på et stort projekt for bæredygtig energi i samarbejde med Mariendal.

Intelligente løsninger giver store energibesparelser
I korte træk har Skagen Strand feriecenter installeret intelligent varmestyring i feriehusene. Dette giver mulighed for via bookingsystemet at kontrollere og styre varmeforbruget i husene afhængig af, om der er gæster.

I tillæg er varmesystemer som luft-luft og luft-vand pumper installereret til opvarmning af alle fællesbygninger. Gaskilden er udskiftet med en langt mere effektiv løsning, der kobles ind, når luft-luft/luft-vand når sit maksimumniveau. Denne hybridløsning gør, at feriecenteret har en fleksibilitet, der taler ind i fremtiden.

- Udover et forbedret indeklima giver løsningen store besparelser. I løbet af et år har vi en besparelse i forbrug på hele 500.000 KW. Med priser, der i øjeblikket er på himmelflugt, har det stor betydning for et feriecenter på vores størrelse, udtaler Peter Wallenskog, direktør på Skagen Strand.

Skagen Strands initiativ til grøn omstilling glæder Frederikshavns Kommunes borgmester Birgit S. Hansen.

- Jeg er meget glad for, at Skagen Strand tager ansvar og er med på den grønne omstilling i Nordjylland. Dette gøres ved at nedbringe og effektivisere energiforbruget med moderne, smart teknik, så der i fremtiden åbnes for nye muligheder, der ikke vil belaste den elektriske infrastruktur.

Skagen Strand har i dag tre moderne ladestandere med seks udtag, som det energioptimerende projekt er med til at give kapacitet til. Og der er plads til udvidelser i fremtiden, når behovet bliver større – uden at belaste infrastrukturen.

Gæster har fokus på bæredygtighed
Skagen Strand er allerede Green Key-certificeret og har i lang tid arbejdet med bæredygtige tiltag.

- Vi lever allerede op til Green Keys stærke miljøkrav, og fordi vi er beliggende midt i et skønt naturområde, er det ekstra vigtigt for os at arbejde for klima- og miljøvenlig drift af feriecenteret. Dette dog uden at gå på kompromis med gæsternes komfort og ferieoplevelser, siger direktøren.

Den næste og sidste fase i energioptimeringsprojektet er at kunne aflæse eksakt forbrug i de enkelte feriehuse. De tekniske løsninger er allerede på plads, og der mangler kun bi-målere i feriehusene.

- Når denne sidste fase er på plads, får gæsterne mulighed for at påvirke sit forbrug og dermed pris samt bidrage til en mere bæredygtig ferie, fastslår Peter Wallenskog.

Green Key (Den Grønne Nøgle) er turismens internationale miljømærke, som gives til turistvirksomheder, der gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

FOTO: Presse

FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close