Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.08.2017 | Af: Michael Frederiksen

Gymnasieklasse sendt hjem - eleverne var fulde

Første skoledag tog en uventet drejning for en klasse i 3.g på Frederikshavn Handelsgymnasium.
En hel klasse på Frederikshavn Handelsgymnasium blev i morges sendt hjem igen, fordi de fleste af eleverne var fulde på første skoledag.

 

- Det hører ingen steder hjemme, at man møder beruset op på første skoledag. I morgen skal vi have en samtale med klassen om sagen. Det er ikke foreneligt med at gå i skole, udtaler direktør Svend Kobberup, Frederikshavn Handelsskole.

En lille håndfuld af eleverne i den pågældende afgangsklasse (3.g.) var klar til at modtage undervisning, men skolen valgte at straffe klassen kollektivt, fordi der ikke var grundlag for at lave en kvalificeret undervisning af den lille gruppe elever.

Eleverne havde deltaget i "Gudenatten", som er titlen på et arrangement, der har udviklet sig til en tradition i Frederikshavn. Buddy Holly holder inden første skoledag åbent, som var det en fredag eller lørdag aften. Festen er som udgangspunkt for alle 3.g'ere i Frederikshavn, der fejrer, at de nu er de ældste. De mest udholdende går nærmest direkte fra Buddy Holly til gymnasiet. Ifølge TV2 Nords oplysninger sluttede diskoteksfesten kl. 5.15.

Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus har ikke sendt elever hjem i dag, men uddannelsesleder Jan Bjeldbak er træt af "Gudenatten".


- Vi mener, det er uhensigtsmæssigt, at barer holder åbent dagen før første skoledag. Vi har forsøgt at dæmme op for det, men møder med Buddy Holly og gymnasierne hjalp ikke, beklager Jan Bjeldbak.

Han pointerer, at Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus også sender eleverne hjem, hvis lærerne vurderer, at de er for fulde eller trætte til at deltage aktivt i undervisningen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

14-08 - Elev-kritik af skole, som sendte he...

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close