Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.05.2019 | Af: Michael Frederiksen

Gymnasium investerer i lækre nye sportsfaciliteter

Multibanen placeres tættest på krydset Rimmensgade/Rimmens Allé/Barfredsvej. Beachvolleybaner og crossfit-område bliver nabo til Frederikshavn Auto.
Frederikshavn Gymnasium & HF investerer én million kroner i en topmoderne kunstgræs-multibane, et nyskabende crossfit-område, fire beachvolleybaner og en ny 100 meter løbebane.

 

Investeringen er ét af flere tiltag, der skal markedsføre Frederikshavn Gymnasium & HF som et spændende og attraktivt sted.

Gymnasiet råder i dag over 6.000 udendørs-kvadratmeter på hjørnet af Rimmens Allé og Barfredsvej - det vil sige lige over for Frederikshavn Gymnasium & HF på Kærvej. Sportspladsen bruges til blandt andet atletik, fodbold, basketball og håndbold. 

Investeringen i multibane, crossfit-område, beachvolleybaner og løbebane fylder halvdelen af arealet, det vil sige godt 3.000 kvadratmeter. Resten af området skal fortsat bruges til fodbold, håndbold og andre boldspil på græs.

WGS i Frederikshavn, ved Martin Høeg, skal levere kunstgræsset til den 40 x 20 meter store multibane, hvilket svarer til en håndboldbane. Der bliver også tre baner i fuld størrelse til basketball og tre mindre baner til floorball.

Tress er hovedleverandør. Skanderborg-virksomheden har netop i dag sendt de første tegninger til projektet. Planen er, at den nyrenoverede sportsplads åbner allerede på første skoledag efter sommerferien, onsdag 14. august.

Det 200 kvadratmeter store crossfit-område får også en lokal leverandør, nemlig OPS i Frederikshavn. Gravearbejdet til beachvolleybanerne laver Lars B. Transport i Frederikshavn. Det giver en masse overskudsjord. Her slår gymnasiet to fluer med et smæk. Der laves en vold, som både kan bruges af tilskuere og til intervaltræning.

De fire beachvolleybaner - som bliver nærmeste nabo til Suzuki-forhandler Frederikshavn Auto - kan også laves om til en beachhåndboldbane.

Sportspladsen er over 30 år gammel, og den er nærmest usynlig for bilister, cyklister og fodgængere i det trafikerede kryds. Det bliver der lavet om på nu. Træer og buske fjernes, så alle nemt kan se multibanen, beachvolleybanerne og crossfit-området.

- Vi skal sende et signal om, at gymnasiet er et lækkert sted at gå, siger projektleder Michael Houmann Olesen, som er teknisk serviceleder på Frederikshavn Gymnasium & HF.

Sportspladsen, der skal senere have et "rigtigt" navn, må kun bruges af eleverne på Frederikshavn Gymnasium & HF. Der bliver altså ikke adgang for offentligheden - heller ikke i weekender og ferier.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Tress

FOTO: Tress

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close