Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.06.2017 | Af: Lasse Burholt

Håndbremse trukket i sag om farlige trafikforhold

Byrådskandidat Lasse Burholt (V) har skrevet dette indlæg: Visse ting synes at være med "pedalen mod metallet" - og andre ret nære ting her i Frederikshavn synes at være - om ikke i frigear - så ihvertfald med håndbremsen trukket!


 

Jeg bor lige ved siden af Bangsbostrand Skole - her gik vores datter - og her går vores to drenge. Trafikken omkring skolen er i spidsbelastningsperioden om morgenen ret voldsom - og det er ganske enkelt et under, at ingen børn er kommet alvorligt til skade. Fra min tid i skolebestyrelsen (hvor jeg sad gennem 8 år) vidste vi, at børn var kommet "i klemme mellem bilerne" - mindre påkørsler fra uopmærksomme bilister, der vender og drejer - og bakker.

Småknubs eller "lige ved og næsten" er blot gået i glemmebogen, som "nå ja, der skete jo heldigvis ikke noget alvorligt".

Fornylig meddeles det på forældre-intra, at der nu skal iværksættes en trafikanalyse for at vurdere vejen omkring Bangsbostrand Skole. Nuvel, et fornuftigt initiativ. Gætter på det bliver en langsommelig proces. Med håndbremsen trukket.

Men - vi har været der før; fandt det her citat fra en artikel jeg skrev på Kanal Frederikshavn helt tilbage i 2010 (dog i forbindelse med et indlæg om knæøvelserne op til de vi i dag kender som skoledistriktsomlægningerne):

"...så derfor har jeg en plan - som faktisk osse bunder i nogle tanker, vi gjorde os i bestyrelsen omkring sikker skolevej for et par år siden, som er allerede inden MULIGE sammenlægninger er højaktuel, idet vi i Bangsbostrand har et logistisk virvar af forældre, som en overgang syntes, at børnene skulle leveres helt op i klasserne, i bil. I denne proces var vi langt fremme med at udnytte de fysiske rammer til bedre adgangs- og parkeringsforhold - for overkommelige midler, som selvfølgelig blev nedstemt downtown".

Med andre ord - så har der i mere end 10 år været slået på tromme - både direkte overfor forældrene, men også det politiske apparat - for at forholdene omkring skolen skal ændres; igennem mere end 10 år har man ved selvsyn kunnet analysere trafikforholdene som intet mindre end kritisk.

I skolebestyrelsen lavede vi helt tilbage i 2008 eller 2009 et meget detaljeret oplæg til forvaltningen - et forslag med bl.a. en "aflæsningsplads" ifm. med en ensrettet vej, der forbandt to veje ved skolen.

Med målebånd, farvestuscher - og en del hovedbrud - blev forslaget intet mindre end en gennemtænkt genistreg. I al beskedenhed. Forslaget blev sparket til hjørne af de fremmødte repræsentanter fra kommunen - end ikke en dialog om en anden mulighed kom i spil.

Jeg har to kunder i "butikken" - forventeligt hhv. mindst 2 og 6 år mere - så alt hvad der vedrører netop Bangsbostrand Skole har i den grad min opmærksomhed og interesse. Men det gælder for så vidt ikke kun mit nærområde: Vi skal i langt højre grad slippe den håndbremse, der tynger flere steder i kommunen. Ganske vidst handler det også, desværre (altid), oftest om økonomi - men mon ikke ting alligevel kan løses i kombination med kreative, anderledes tanker. Mon ikke der findes områder der kan køres anderledes effektivt, så der frigives midler - til de nære ting?

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close