Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.10.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Handelsskoleelever klar til iværksætter-konkurrence

På Frederikshavn Handelsskole er eleverne på 1. år på EUX lige nu i gang med et undervisningsforløb i faget Innovation, der tager afsæt i erhvervsuddannelsernes faglighed og kreativitet. Det kulminerer i en iværksætter-konkurrence for eleverne i uge 43.

 

I Kickstart Programme skal elever i grupper sammen udvikle en virksomhed. Som afrunding på forløbet dyster eleverne om at vise det bedste grundlag for at starte selvstændig virksomhed. Det sker til en lokal finale, og – for de allerbedste idéer – også en national finale.

- Vi har arbejdet med problemstillinger, som vi har skulle løse. Det har været sjovt at arbejde på denne måde. Det har været kreativt og anderledes, og så har det været en god måde at lære hinanden at kende på. Vi startede på skolen i august i år og kender derfor ikke hinanden helt så godt. Jeg synes også, det er godt at prøve at arbejde på denne måde i forhold til faget Innovation. Ud over at slippe kreativiteten løs, har det været en måde, hvorpå vi har lært vores personlige kompetencer bedre at kende. Jeg er eksempelvis blevet klogere på mig selv og fundet ud af, at jeg er god til at organisere, og andre har måske fundet ud af, at de er gode til at tage lederskab eller være kreative, siger Nicoline Lykke Bundgaard Johansen fra 1X.

Betina Lynge Larsen, som er lektor og koordinator for forløbet, er også positiv over forløbet og måden, eleverne prøver at arbejde med iværksætterprojekter på:

- Hos Frederikshavn Handelsskole vægter vi innovation og entreprenørskab højt og Kickstart Programme imødekommer vores ambitioner om at brede innovation ud til hele skolen. Vi kan mærke, at den øgede fokus på autentiske problemstillinger og værdiskabelse fremmer elevernes motivation og indlevelse i undervisningen. Frederikshavn Handelsskoles målsætning med undervisning i innovation og entreprenørskab er at give vores elever evner og kompetencer til at tænke nyt, se muligheder og omsætte disse ideer til noget, der kan skabe værdi – uanset om eleverne ser sig selv som iværksættere, innovative medarbejdere eller ønsker at læse videre, fortæller Betina Lynge Larsen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close