Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.06.2018 | Af: Michael Frederiksen

Hans Skovgaard fylder 70 år: Jeg arbejder hver dag

Hans Skovgaard brød sig ikke om at være bankdirektør i Danske Bank: - Selv flaskemanden i Schou-Epa bestemte mere, end jeg gjorde.
Hans Skovgaard fylder 70 år, men er still going strong, selv om han til sine store irritation i øjeblikket har brug for et par krykker, når han bevæger sig rundt i Frederikshavn.

 

- Jeg har fået to nye halve knæ i august og april, men jeg kan intet og er rastløs. Lægen siger, jeg bare skal slappe af, smiler Hans Skovgaard.

Det ligger dog ikke til den statsautoriserede ejendomsmægler og valuar at tage det med ro. Fritiden er fyldt op med børn, børnebørn, jagt, badminton, golf, fiskeri, motorcykel og jazz. Hans Skovgaard er desuden fortsat aktiv på arbejdsmarkedet. Faktisk fejrer han i år 25 års jubilæum som ejendomsmægler. Fødselsdag og jubilæum markeres på fredag 15. juni med åbent hus fra kl. 14-16 i Restaurant Himmelhav i Kattegat Silo.

Han er født i Tranum og kom i lære i Andelsbanken i Brovst. Han forlod branchen i 1993 efter to år som bankdirektør for Danske Bank i Frederikshavn. Det passede ikke Hans Skovgaard, at der var regler for alt i Danske Bank.

- Selv flaskemanden i Schou-Epa bestemte mere, end jeg gjorde, griner Hans Skovgaard.

Han sagde farvel til direktørjobbet og blev medejer af JN EjendomsCenter i Sæby, som senere blev en del af Nybolig. I dag står der Nybolig Erhverv på Hans Skovgaards visitkort. Han har ganske vist eget cvr-nummer, men arbejder som konsulent for Nybolig Erhverv Vendsyssel på fjerde sal i Kattegat Silo.

Selv om Hans Skovgaard fylder 70 år på mandag, fortsætter han med at arbejde.

- Jeg arbejder ikke 70 timer om ugen, men der går ikke en dag, uden jeg arbejder, og jeg føler mig som én på 48 år. Jeg har lyst til at møde mennesker og have føling med, hvad der foregår, siger Hans Skovgaard.

Han behøver ellers ikke at være nervøs for at få tiden til at gå som pensionist. Tre børn, som alle bor i Sæby og Frederikshavn, samt seks børnebørn, kræver sin tid.

- Min kone Karen er flittig til at passe børnebørnene. Jeg leger også med, men jeg forlanger flere regler, når vi er sammen med vores børnebørn. De skal deltage aktivt i tingene, for eksempel tage af bordet. Vi har stor glæde af vores børnebørn, men generelt fylder børnene rigtig meget - måske for meget - for forældrene, mener Hans Skovgaard.

Jagt er Hans Skovgaards største passion. Den friske luft, hyggen og motionen tiltaler ham, og han fortæller med glæde, hvordan han sidste år med riffel nedlagde en dåhjort i Tolne. Det skulle være noget af en bedrift, da dåhjorten ikke står stille.

Tæt på hjemmet på Carl Ewalds Vej i Bangsbostrand har Hans Skovgaard en jolle liggende. Den er fra 1979. Han sejler gerne en tur til Hirsholmene og fisker efter makreller, rødspætter og hornfisk.

- Min kone er bange for vand, men det sker, at jeg lokker hende med, hvis det er havblik.

Til gengæld er der ingen problemer med at få Karen Sørensen med til Livø hver sommer. 13 år i træk har det jazz-glade ægtepar fra Frederikshavn taget turen til Livø Jazz den anden weekend i august. De sætter stor pris på New Orleans-jazz og nød derfor også at komme på Malurt i Frederikshavn, ligesom de nu er flittige gæster til jazz-aftenerne på Knivholt.

Sammen med en af sine sønner har Hans Skovgaard en BMW-motorcykel fra 1953, og der holder også en Honda Pacific Coast hjemme i garagen. Sidstnævnte vil han dog gerne finde en køber til.

Hans Skovgaard var medlem af byrådet i Frederikshavn Kommune i perioden fra 1993-1996. Han repræsenterede Venstre. Han brænder for byens udvikling og mener, at Frederikshavns fantastiske natur burde trække flere indbyggere til området.


- Der skal større og mere kvalificeret fokus på bosætning. Vi skal være bedre til at sælge Frederikshavn, og her mangler vi flere attraktive grunde med havudsigt, så vi kan få nogle gode skatteydere til byen. Kommunen skal være mere fleksibel på dette område. Her kan Frederikshavn lære af Brønderslev Kommune, mener Hans Skovgaard.

En kæmpe turistattraktion står også øverst på 70 års fødselarens ønskeliste. En attraktion, der gør Frederikshavn til et must, når familierne planlægger ferie i Danmark.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close