Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
29.12.2014 | Af: Kommentar af Michael Frederikshavn, chefredaktør

Henrik Andersen pakker jo heller ikke rejer...

Craig Peacock - ét af lidt for mange fejlindkøb i White Hawks.
Gør Mike Grey til sportschef og lav et sportsudvalg med ishockeykyndige personer. Det er på tide, at ledelsen i Elite Nord Frederikshavn A/S erkender, at den nuværende organisation har flere mangler - ikke mindst på det sportslige område.

 

Alle White Hawks-fans bør have dyb respekt for direktør Henrik Andersens kæmpe arbejde. Fem år i træk med overskud aftvinger stor respekt, men Henrik Andersen bør ikke være manden, som har hovedansvaret for at skaffe trænere og spillere til klubben. Han er revisor og tidligere målfarlig angriber på FfI's bedste fodboldhold.

Der findes ikke officielt et sportsudvalg i Elite Nord Frederikshavn A/S, men der er ingen tvivl om, at direktøren støber kuglerne sammen med formand Peter Conradsen (direktør for P. Conradsen A/S) og bestyrelsesmedlem Ole Hansen (direktør for Scanel International A/S).

Det er en dynamisk trio, når det handler om ambitioner, økonomi og engagement. Alle, der elsker ishockey i Frederikshavn, skylder denne trio en tak for, at White Hawks igen i år spiller med i den sjove ende af Metal Ligaen. For ikke at tale om den nye hal, hvor Peter Conradsen virkelig gik forrest. 

Det handler ikke om, at d'herrer Andersen, Conradsen og Hansen skal væk. Tværtimod. De er - næsten - den perfekte ledelse. De skal bare ikke sidde for bordenden, når det gælder de sportslige beslutninger. Listen med fejlindkøb de seneste fem sæsoner er længere end Ida Davidsens smørrebrødsseddel. Gang på gang har det vist sig, at Henrik Andersen tog fejl. De flotte ord fra agenterne holder ikke.

Om Juha Riihijärvi lød det i foråret: "Han er taktisk dygtig, hans personalepleje er i top, han er dygtig til at udvikle egne talenter, og han har store ambitioner som træner".

På samme velbesøgte pressemøde udtalte formanden: "Min vurdering er, at vi begynder sæsonen med fire-fem stærke udenlandske spillere. Og her bliver vi nødt til at sige, at pris og kvalitet hænger sammen. Vi vil ikke risikere at købe katten i sækken, så vi går efter udlændinge med et CV i top. De skal kunne gøre en forskel. Det er ikke nok med et CV på mellem-niveau".

Rasmus Astrup fik disse ord med på vejen: "Han bliver en stor succes i Frederikshavn."

7 point i 18 kampe er Astrup noteret for. WH indledte sæsonen med seks udlændinge, og alle var ikke ligefrem fra øverste hylde. 1. juledag blev Juha Riihijärvi fyret. Det vil være synd at sige, at det går, som direktøren siger i White Hawks.

Om Nicola Riopel hed det: "Nicola har et imponerende CV fra universitetsårene 2006-2009, hvor han har præsteret flotte rekorder og redningsprocenter. Han har efter universitetstiden spillet i AHL, ECHL og senest i England for Dundee Stars, hvor han for et bundhold lavede mirakler konstant over hele sæsonen."

Riopel blev fyret 31. januar 2014 efter seks måneder i WH.

Sådan her var ordene, da englænderen Craig Peacock ankom til WH i 2013: "Vi har store forventninger til Craig Peacock, der forventes at blive en publikumsyndling i Frederikshavn. En spiller, som vores fans godt kan begynde at glæde sig rigtig meget til."

Peacock blev sendt retur til Belfast efter fem kampe i Danmark.

Kære bestyrelse, pas nu jeres arbejde i bestyrelsen. Første punkt på næste møde skal være nedsættelsen af et kvalificeret sportsudvalg. Mike Grey er født medlem af dette udvalg. Når det handler om ishockey i Frederikshavn, er han, hvad Eiffeltårnet er for Paris. Ikke desto mindre har den nuværende ledelse i Elite Nord Frederikshavn A/S fyret Mike Grey to gange på to et halvt år - først som spiller og nu som assistenttræner.

Juha Riihijärvi udtalte efter fyringen til Kanal Frederikshavn, at han ikke kan svare på, hvem der har den sportslige ledelse i White Hawks. Et klart signal, som en ansvarlig ledelse reagerer på. Han anbefaler en fuldtidsansat sportschef og opfordrer til, at der laves en rød tråd i Frederikshavn White Hawks.

Også Lars Ivarsson, som var cheftræner i de to foregående sæsoner, sagde inden sin afskedskamp i WH, at klubben bør lave et bedre forarbejde med hensyn til scouting og indhentning af nye spillere, der ikke har dansk pas.

Det vil være naturligt, at bestyrelsen repræsenteres i sportsudvalget, men flertallet bør bestå af ishockey-kapaciteter. Folk, som har prøvet det på egen krop. Folk, som rejser til Sverige, Tyskland og andre lande for selv at scoute.


Det handler jo ikke bare om at finde nogle dygtige spillere. Truppens sammensætning skal være rigtig. I denne sæson mangler der fysisk power - typer som Alex Berry og Morten Smedegaard.

Lad Mike Grey stå i spidsen for sportsudvalget, som også skal udarbejde den røde tråd. Nr. 23 - hvor er forresten hans trøje i loftet i den nye hal? - er også manden, som kan skabe bro mellem FIK og Elite Nord Frederikshavn A/S. Broen er knækket, men Mike Grey kan reparere den. Og broen er vigtigere, end ledelsen i Elite Nord Frederikshavn A/S vurderer.

Det er nu, at trioen Andersen, Conradsen og Hansen skal slå til. Peter Conradsen beder jo heller ikke én af sine chauffører om at stå for bogføringen i P. Conradsen A/S. Og sikkert er det, at Scanel sender elektrikere af sted til Norge, når de vinder el-entreprisen på et skib. Desuden pakker Henrik Andersen ikke rejerne hos Chrisfish - han har styr på regnskabet.

Løsningen ligger lige for i Frederikshavn White Hawks. Og det gode er, at et sportsudvalg er en mere langsigtet løsning end en gruppe af pengestærke bestyrelsesmedlemmer, som tror, at man kan købe sig til DM-guldet. Spørgsmålet er bare, om Peter Conradsen, Henrik Andersen og Ole Hansen er klar til at give slip på "legetøjet"? Er det tilfredsstillende nok for dem at vinde guld, hvis de ikke længere selv står køb af spillere og trænere.

Er Mike Grey den rigtige sportschef? Ja, helt sikkert, men bestyrelsen i White Hawks har åbenbart et problem med ham, for ellers var han selvfølgelig ikke blevet fyret 2. juledag.Her er i øvrigt listen med udvalgte spillere, som de seneste fem sæsoner har spillet i White Hawks, men ikke gør det mere:

Målmænd:
Daniel Hansen
Nicola Riopel
Bryan Hogan
Rob Nolan
Miroslav Lipovsky

Backs:

Viktor Axelsson Lindgren
David Inman
Kirill Tulupov
Alexander Ytterell
Phil Paquet
Andrew Brennan
Stanislav Jasecko
Mike Martin

Forwards:

Zdenek Blatny
Mike Bartlett
Alex Berry
Thom Flodqvist
Craig Peacock
Andreas Sundin
Neil Trimm
Oscar Andersson
Stéphane Gaulet
Cam Paddock
Zak Smith
Greg Jacina
Mick Lawrence
Dominic Léveillé
Jakub Rumpel
Andrew Sarauer
William Kivistö Larsson
Jake Morissette
Teemu Normio

Danskere:
Lasse Overgaard
Morten Smedegaard
Christopher Frederiksen
Mikkel Aagaard
Lasse Jensen
Jesper Pallesen
Anders Thode
Mike Grey
Rasmus Bjerrum
Tobias Kisum
Mathias Thode
Mathias Larsen
Steffen Klarskov
Christian Nordentoft
Frederik Andersen
Thomas Reinert
Kim Petersen
Mads Aagaard
Martin Højbjerg
Mikkel Højbjerg
Dennis Aaby
Thomas Reinert
Anders Jespersen
Rasmus Christiansen
Mads Møller
Nicklas Blokhus

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close