Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.09.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Her kan du opleve og lære mere om flagermus

Se flere fotos under artiklen.
Onsdag 25. september klokken 19.30 bliver Sæbys nye flagermusspot i Pindborggade indviet. Kom og lær mere om flagermus og hvem ved, måske du oplever dem på tæt hold.

 

Det er ikke alle, der ved det, men kun 100 meter fra Sæby Torv finder du en af Vendsyssels bedste lokaliteter for flagermus, nemlig Sæby Å. I Pindborggade helt ned til Sæby Å ligger en grøn oase, hvor man om dagen kan slappe af og nyde den skønne udsigt, og om aftenen kan du se flagermusen jage insekter hen over vandspejlet i åen.

- Vi har 17 arter af flagermus i Danmark, og du kan finde fem af arterne her ved Sæby Å, der ubetinget er ét af de bedste områder i kommunen for vandflagermus. Derfor er det helt naturligt, at vi etablerer en formidlingsplads her midt i byen, fortæller en begejstret Bo Storm, naturvejleder i Frederikshavn Kommune.

Derfor har Frederikshavn Kommune etableret en formidlingsplatform, hvor besøgende kan opleve og lære mere om flagermus, samt lytte efter dem ved hjælp fra en lydkikkert, der omsætter flagermusens skrig til lyde, som det menneskelige øre kan høre.

Den nye formidlingsplatform bliver indviet af Karsten Thomsen, formand for Teknisk Udvalg, onsdag 25. september 2019 klokken 19.30 i Pindborggade i Sæby.

- Tænk sig, ikke nok med, at vi har en af de bedste lokaliteter til at spotte vandflagermus, så har vi formået at skabe et rum, hvor borgere og besøgende kan nyde naturen og det helt særlige dyr midt i byen. Jeg håber, at mange får lyst til at deltage denne aften, så vi sammen kan spotte flagermus og få en helt særlig naturoplevelse, siger Karsten Thomsen.

Der bliver servereret varm hyldebærsuppe, og kommunens Junior Rangers medbringer deres batdetektorer, så alle kan prøve at lytte efter flagermusens skrig.

Platformen er sponseret af Friluftsrådet, og området er doneret af Forsyningen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

FOTO: Presse

FOTO: Presse

FOTO: Presse

FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close