Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.08.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Historien om Murer-Kjeld udkommer snart på tysk

Bogen om Rubjerg Knude Fyr er skrevet af journalist ved TV2 Nord, Jesper Christiansen fra Sæby.
Første oplag af "Fyrtårnet - historien om Murer-Kjeld og flytningen af Rubjerg Knude Fyr", som er udgivet på Dafolos Forlag i Frederikshavn, var udsolgt på en måned, og det er ikke kun danske læsere, som efterspørger bogen.

 

Især tyske turister i Nordjylland har efterspurgt bogen, og det har fået det frederikshavnske forlag til at oversætte bogen til tysk. Den tyske udgave af "Fyrtårnet - historien om Murer-Kjeld og flytningen af Rubjerg Knude Fyr" udkommer til oktober.

- Vi fik forespørgsler på en tysk udgave allerede, inden den danske version kunne købes, og med tilsagn fra lokale salgssteder om køb af et stort antal tyske bøger, var beslutningen truffet, siger forlagsredaktør Sofie Langballe Sørensen.

Ifølge Sofie Langballe Sørensen er den tyske version af fyrtårnsbogen primært rettet mod det danske marked, hvor et stort antal tyske turister med særlig interesse i fyrtårn hvert år besøger Danmark.

Dafolo Forlag i Frederikshavn har traditionelt kun udgivet litteratur på dansk. I helt særlige tilfælde har forlaget valgt at oversætte bøger om lokale attraktioner til tysk som et tilbud til landsdelens tyske turister. Dette har for eksempel været tilfældet med udgivelserne "Nordpå Livet mellem land og hav" og "Hirsholmene - på de yderste sten".

Bogen om Rubjerg Knude Fyr er skrevet af journalist ved TV2 Nord, Jesper Christiansen fra Sæby. Han fulgte fra august 2019 til slutningen af oktober 2019 hele Kjeld Pedersens enestående arbejde med at flytte Rubjerg Knude Fyr. I bogen dokumenteres den enestående mission i tekst og billeder.

Murer-Kjelds flytning af fyret blev en succeshistorie, og bogen om flytningen har også været en succes og har solgt over al forventning. Første oplag var udsolgt på blot fire uger, og i juli landede anden oplag hos det frederikshavnske forlag.

- Hen over sommeren er salget af bogen fortsat i takt med, at rigtig mange danskere har besøgt attraktionen ved Rubjerg Knude, siger forlagsredaktør Sofie Langballe Sørensen.

"Fyrtårnet - historien om Murer-Kjeld og flytningen af Rubjerg Knude Fyr" kan blandt andet købes online hos Dafolo Forlag og i en række boghandler landet over.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close