Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.01.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Hjertemotion: Nyt hold begynder på torsdag

Asger Larsen deltog sammen med sin hustru Ingrid, som i foråret 2018 fik en blodprop i hjertet.
Hjerteforeningen og LOF - i samarbejde med Peter Lyster fra LOOP Frederikshavn og Frederikshavn Sundhedscenter - startede i slutningen af sommeren et nyt motionstilbud for hjertepatienter og deres pårørende i Frederikshavn. Det gik så godt, at et nyt hold ser dagens lys på torsdag.

 

- Vi kom rigtig godt fra start med et fyldt hold af glade og motiverede deltagere i alderen fra medio 40 til knap 90, fortæller Malene Ryberg Christiansen, sygeplejerske ved Sundhedscenter Frederikshavn.

Konceptet "Hjertemotion" er Hjerteforeningens og består af en times træning med instruktør og efterfølgende kaffe med mulighed for at snakke med andre, der har hjertesygdom inde på livet samt Hjerteforeningens frivillige. Med til konceptet hører også caféer med et fagligt tema.

- Her havde vi blandt andet et kursus i hjertelunge-redning samt brug af hjertestarter. Motionstilbuddet kan være et springbræt fra den kommunale rehabilitering og ud i at træne på egen hånd i foreningsregi, udtaler Malene Ryberg Christiansen.

Asger Larsen deltog sammen med sin hustru Ingrid, som i foråret 2018 fik en blodprop i hjertet.

- Vi var begge psykisk berørte efter blodproppen. Derfor var det rart, at Ingrid kunne komme i gang med kommunens hjerterehabilitering hurtigt. Vi fulgtes ad til undervisningerne i Sundhedscentret, så jeg kunne støtte Ingrid ved at være sammen om at få viden om, hvad hun fejler, og hvordan vi kan tackle livet efter hendes blodprop, udtaler Asger Larsen.

Malene Ryberg Christiansen husker, at Ingrid Larsen var lidt skeptisk ved at skulle træne på hjerteholdet på Træningscenter Phønix. Hun havde aldrig været i et motionscenter før og var sikker på, at det var ikke noget for hende.

- Hun var lidt forsigtig og usikker til at begynde med. Men hun fandt hurtigt ud af, at selvom hun lige havde haft en blodprop, så blev hun hurtigt stærkere fysisk, samtidig med at hun igen blev tryg ved at belaste sin krop og sit hjerte, siger Malene Ryberg Christiansen.

Da det kommunale træningsforløb sluttede, var ægteparret  enige om at fortsætte den gode udvikling, men denne gang sammen. Asger Larsen meldte sig til for at støtte op om Ingrids motivation for at træne, men også fordi det jo er sundt for alle at motionere.

- Vi hørte på Sundhedscentret om Hjerteforeningen i Frederikshavns nye initiativ, "Hjertemotion", og tænkte, at det kunne være vores springbræt til at komme videre. Målet var at støtte vores lokale motionscenter i Gærum, men vi ville gerne fortsætte med at have en instruktør ved hver mødegang som en ekstra tryghed og for at sikre os, at vi bruger maskinerne rigtigt, forklarer Asger Larsen.


- Vi har været rigtig glade for sammenholdet på Hjertemotion. Det er dejligt at have en instruktør til at sætte os i gang. Men også rigtig godt at snakke og hygge sig med andre hjertepatienter og deres pårørende efter træningen er slut. Det har vi mulighed for i den halve time efter træningen, hvor vi tager en kop kaffe sammen, og hvor Hjerteforeningens frivillige også sidder klar til at svare på spørgsmål. Det kommer vi bestemt til at savne. Men nu glæder vi os til at møde nye motionskammerater hjemme i Gærum, fastslår Asger Larsen.

"Hjertemotion" begynder igen torsdag 10. januar kl. 17-18. Der er stadig plads på holdet, som i øvrigt kører med løbende optag. Så har du selv eller din pårørende hjertesygdom så tilmeld dig ved at kontakte skoleleder Jan Vestergaard, LOF, på frederikshavn@LOF.dk eller på 2447 9969.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Jørgen Christensen

FOTO: Jørgen Christensen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close