Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.10.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Hjertestarterdag med besøg af ambulance

I Frederikshavn markerer Hjerteforeningen i efterårsferien den internationale Hjertestarterdag med besøg af ambulance, og interesserede kan prøve at give hjertemassage på en genoplivningsdukke. Alle er velkomne til at komme forbi og høre mere om at redde liv.

 

Hele familien er inviteret, når hjertestart onsdag 16. oktober bliver sat på dagsordenen i anledning af den internationale hjertestarterdag.

Du kan også blive bedre rustet til at redde liv ved at besøge Hjerteforeningens stand. Du finder den på onsdag mellem kl. 10 og 15 ved Frederikshavn Svømmehal. Her kan du også få en snak med en instruktør i genoplivning. Det er gratis at være med, og du kan bare møde op.

Her kan du se, hvordan en hjertestarter fungerer, du kan tilmelde dig det gratis introduktionskursus "Hjerteredder – 30 minutters introkursus i genoplivning", og der er uddeling af hjerteballoner til børnene. En ambulance er også til stede ved arrangementet, så interesserede kan se, hvordan den er indrettet.

- Der er heldigvis sket en markant stigning i antallet af danskere, der træder til, hvis de overværer et hjertestop. Der bliver nu trådt til i 68 procent af hjertestoptilfældene – det er en tredobling i forhold til 2001. Men selvom flere nu kan yde livreddende førstehjælp og handler, opfordrer vi i Hjerteforeningen stadig til, at endnu flere lærer livreddende førstehjælp – det kan for et medmenneske betyde forskellen på liv eller død, siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.

Fakta om Hjertestarterdagen
Onsdag 16. oktober er det Hjertestarterdag i Danmark og i resten af Europa. I Danmark står Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden for syvende år i træk bag den årlige Hjertestarterdag. Målet er at minde danskerne om, at det er vigtigt at træde til, hvis de er vidne til et hjertestop.

Hjertestarterdagen markeres over hele landet i uge 42, hvor en lang række aktører inden for genoplivning inviterer til gratis arrangementer i hele landet – fokus er at få danskerne til at lære at redde liv.

Initiativet til den internationale Hjertestarterdag kommer fra EU-parlamentet og bliver støttet af den internationale organisation ILCOR (International Liason Committee on Resuscitation).

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close