Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.09.2013 | Af: Simon Bang Jensen

Hjertevarm retro kaffebar åbnet i Havnegade

Der er venlighed og nærvær i betjeningen, og duften af hjemmebagt brød og friskbrygget kaffe hænger tungt i luften.
Havnegade i Frederikshavn har fået et helt unikt, lille hyggehjørne. "A'mokka Kaffebar" er navnet på den nye retro café, hvor konceptet er inspireret af 70'ernes varme pangfarver og tidstypiske samleobjekter, og betjeningen oser af nærvær og venlighed.  

 

Stedet har tidligere været værtshus, men i dag er lokalerne forvandlet til en hyggelig lounge i flotte, varme farver. Det er som at træde ind i en glemt tidslomme fra 70'erne, og man fornemmer hurtigt den afslappede stemning i caféen.

Interiøret er meget opfindsomt sammensat med forskellige borde og stole, varme pangfarver, diverse loppefund, sjove ting på væggene og store sejl i loftet - en hyldest til det maritime udtryk, som definerer Frederikshavn. Der er venlighed og nærvær i betjeningen, og duften af hjemmebagt brød og friskbrygget kaffe hænger tungt i luften.

Stedet er ejet af lokale Helena Jensen og drives til daglig af kæresten Tonny Sørensen, som også er ansigtet udadtil. Parret har længe gået med drømmen om at åbne noget unikt i hjembyen, og gennem flere års research og hundredvis af cafébesøg i både ind- og udland er A'mokka Kaffebar langsomt blevet en realitet.

- Tingene skal hænge sammen, så vi har været ude og få så mange idéer og kreative inputs, som overhovedet muligt, og det har nok taget os et par år at finde frem til lige netop dette koncept. Vi ville gerne have en oplevelsescafé, som pirrer sanserne, så derfor har det været vigtigt at finde "den røde tråd", fortæller Tonny Sørensen.

De mange pynteting i cafélokalet er primært genstande fra 70'erne, som alle emmer af historie og nostalgi, og det er blandt andet med til at give stedet sin identitet og personlighed.

- Man skal føle sig hjemme, og man skal have lyst til at sidde her. Vores motto er: "Kaffe brygget med hjertet - frisk brød og kager bagt med kompetence og kærlighed". Derfor går vi meget op i at være nærværende og altid tage imod vore kunder med et stort smil, lyder det fra den daglige leder, mens han brygger en stor "kaffe-to-go".

En vigtig del af konceptet skyldes caféens egen bager, Jimmy, som hver dag bager frisk brød og bagværk af høj kvalitet, og han forstår også selv at komme på banen med gode idéer til sortimentet. Da det er en ren kaffebar uden alkoholservering, skal "A'mokka Kaffebar" profilere sig på kvaliteten og prisen.

- Kunderne roser Jimmy, og de kommer ofte tilbage efter mere. Da vi er så opmærksomme på prisniveauet, er kaffebaren også et sted, som man rent faktisk har råd til at komme flere gange om måneden, smiler Tonny.  


Det har været en glimrende opstart, da sommeren har lokket så mange turister til byen, men på det seneste har gæsterne haft svært ved at finde ned til caféen i Havnegade. Tonny ved, at det nok skyldes placeringen, som ikke er helt optimal i forhold til resten af gågaden, men han håber fortsat på, at flere frederikshavnere får øjnene op for stedet, for som han siger, er det en café for frederikshavnerne.  

Et lille udsnit af sortimentet lyder blandt andet på dagens kaffe + kage til 35 kr., en meget populær brunchbuffet til kun 70 kr. samt nachos og andre små appetizers. Planen er dog at udvide menukortet i takt med kundernes behov, og visionen er at gøre caféen helt og aldeles økologisk indenfor 1-2 år. Det mener Tonny, vil gavne byen.

Da caféen ikke har alkoholbevilling, må aktiviteterne også koordineres derefter, så det er derfor ikke det mest oplagte sted at have livemusik eksempelvis. Gæsterne kan selv være med til at sætte præg på caféen, så af kulturelle indslag kan blandt andet nævnes "Pecha Kucha" - en foredragsaften fredag 20. september, hvor 8-10 almindelige cafégæster får præcis 6,20 minutter til at fortælle om et emne, som de går op i eller ved meget om.

Der er plads til alle, og "A'mokka Kaffebar" har også handicaprampe samt pusle- og ammeplads til nybagte mødre med småbørn, som gerne vil nyde en friskbrygget kop mokka i ro og mag.    

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Simon Bang

FOTO: Simon Bang

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close