Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.05.2022 | Af: Michael Frederiksen

Hold fra 14 nationer tilmeldt årets Cup No.1

Der er igen mange amerikanske hold med i Cup No.1. Foto: Michael Madsen
Efter to års ufrivillig pause er forberedelserne til årets Cup No.1 i Frederikshavn i fuld gang. I dagene 11.-16. juli summer det igen af liv og glade dage med masser af fodboldglade piger og drenge på FfI's anlæg Fodboldvej.

 

Ifølge FfI Fodbold er antallet af tilmeldte hold på samme niveau, som det var i 2019 på dette tidspunkt.

- Vi glæder os helt vildt, selvom vi måske ikke når helt op på samme niveau som i 2019, hvor der senest var Cup No.1, men bare det at komme i gang er skønt. Rødspætte Cup, som blev afviklet i påsken, havde knap 20 procent færre hold, så det læner vi os opad, udtaler Jette Varmløse, koordinator for Cup No.1.

Rigtig mange norske og amerikanske hold har tilmeldt sig p.t., og noget usædvanligt er der en del flere pigehold registreret.

- Det er som om, at pigefoldbolden har fået et kick, så det er dejligt. At der er mange norske deltagere smitter også af på overnatningerne i Frederikshavn. Ofte booker forældre enten en uge i sommerhus i denne uge, eller tager et par overnatninger på et af byens hoteller for at følge deres børn til Cup No.1, oplyser Jette Varmløse.

Cup No.1 er en meget international turnering, som normalt har deltagere fra 18-20 nationer. P.t. er der tilmeldt hold fra følgende 14 nationer: Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Polen, Kosovo, Guatemala, Brasilien, Mexico, Libanon, Nigeria, Frankrig, Qatar og USA.

Rigtig mange klubber har deltaget i Cup No.1 i mange år, og således har trofaste hold fra blandt andet Bremerhaven i Tyskland, FC Marin og Scandia United Soccer i USA, Eiger, Trygg/Lade, Store Bergen fra Norge meldt deres ankomst igen.

- Krigen i Ukraine har desværre også betydet, at nationer, som plejer at deltage, ikke ønsker at komme til Europa, oplyser Jette Varmløse.

Som altid har FfI Fodbold stor opbakning fra byen og de mange frivillige.

- Efter to års pause er det dejligt at komme i gang igen, og mange frivillige har meldt tilbage til Cup No.1, at de glæder sig til igen at være en del af det fællesskab, man får i sådan en uge. Det har virkelig været savnet blandt mange, udtaler Anders Brandt Sørensen, formand for FfI Fodbold, som står bag den store turnering, der startede i 1984.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Michael Madsen

FOTO: Michael Madsen

FOTO: Michael Madsen

FOTO: Michael Madsen

FOTO: Michael Madsen

FOTO: Michael Madsen

FOTO: Michael Madsen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close