Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.05.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Hvad vil vi med EU? Mød Holger K. i Maskinhallen

Hvad er venstrefløjens syn på EU's fremtid? Det spørgsmål er til debat, når Holger K. Nielsen og Søren Søndergaard mandag 22. maj besøger Maskinhallen i Frederikshavn.

 

Venstrefløjen er uenig om Danmarks forhold til EU. SF har bevæget sig fra at være modstander af EU/EF til i dag at være tilhænger af store dele af den europæiske union. Omvendt ser Enhedslisten den neoliberale politik, som er indskrevet i EU-traktaten, som en forhindring for at løse grundlæggende miljø- og sociale problemer. Enhedslisten fastholder derfor en stærk modstand mod EU-projektet og ser med Brexit en mulighed, som Danmark måske også kan benytte sig af.

I flere europæiske lande er EU udfordret. Kritikken kommer såvel fra det yderste højre som fra det yderste venstre. Indholdet af kritikken er forskelligt, men konklusionen er den samme: Beslutningskompetencen skal tilbage til de nationale parlamenter.

Samtidig tumler landene med problemer, som umiddelbart synes at være svære at løse på nationalt plan, og som derfor kan kræve europæiske løsninger: Flygtninge, klimaforandringer og ulighed som følge af den økonomiske globalisering.

Enhedslisten og SF i Frederikshavn har sat Søren Søndergaard, tidligere medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU og nuværende folketingsmedlem for EL, samt Holger K. Nielsen, tidligere formand og nuværende Europaordfører for SF, stævne for at drøfte venstrefløjens syn på EU’s fremtid.

Mødet, hvortil der er gratis adgang, holdes i Maskinhallen på mandag kl. 19.00.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Steen Brogaard

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close