Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.09.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Hvor går grænsen for inddragelse af frivillige?

FOA-formand Dennis Kristensen debatterer med borgmester Birgit Hansen og sundhedsudvalgsformand Anders Broholm.
Hvad mener borgmesteren? Det er er der mulighed for at finde ud af i forbindelse med "Frivillig lørdag" på Krystaltorvet i Sæby 30. september fra kl. 13.00-15.00.


 

Foreningslivet under paraplyen Frivilligt Samråd i Sæby og Omegn vil igen i år være til stede og er parat til at fortælle om de mange aktiviteter, foreningerne har igangsat i lokalområdet.

Temaet er i år "Vis værdien" og er udmeldt af Frivilligrådet til brug på den nationale frivillighedsdag.

Med det forestående kommunalvalg in mente har arrangørerne inviteret Dennis Kristensen, formand for FOA, Birgit Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune, og Anders Broholm, formand for Sundhedsudvalget, som debattører. Emnerne er "Samskabelse" og "Kommunal frivillighed".

- Vi synes, der er behov for at bore i disse begreber, så vi alle bedre kan forstå og se den virkelighed, der påvirker vores lokale velfærd, siger Jørgen Madsen fra Frivillig Samråd i Sæby og omegn.

Spørgsmålene er for eksempel: Er samskabelse en spareøvelse? Hvor går grænsen for kommunens inddragelse af frivillige? Hvad er sammenhængen mellem en økonomisk trængt kommune og flere frivillige i kommunale institutioner? Er frivillige det "gode ekstra", eller løfter frivillige driftsopgaver i samarbejde med ansatte?

Borgere, politikere, fagforeninger, ansatte i kommunen og øvrige frivillige er meget velkomne og må meget gerne komme med bidrag til denne spændende debat.

Der serveres kaffe og kage, så længe lager haves. "Skidt Mads" sørger for musikalsk underholdning.

 

BillederTilføj billede


FOTO: FOA

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close