Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.07.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Hvordan gør vi vores kyst endnu mere attraktiv?

'Havet som Have' handler om potentialet på kyststrækningen fra Vangen til Jerup.
Fra Vangen i syd til Jerup i nord ligger 22 kilometer vidunderlig østkyst. En perlerække af herlighedsværdier med Frederikshavn Havn som diamanten, der sikrer vækst og velstand. Hvordan skal kysten udvikle sig i fremtiden?

 

Det sætter Frederikshavn Erhvervsforening fokus på fredag 17. juli fra kl. 20-21. Arrangementet ved Krudttårnet livestreames, så der er både mulighed for at følge med direkte eller se programmet efterfølgende.

I januar 2020 vedtog byrådet en Masterplan for fremtidens strande som administrationens primære værktøj for drift, planlægning og udvikling af strandene. Frederikshavn Erhvervsforening har nu udarbejdet en potentialeplan - "Havet som Have" - for de 22 kilometer kyst fra Vangen til Jerup, der har særlig interesse for foreningen.

Det overordnede spørgsmål i arbejdet har været: Hvordan gør vi vores kyst til et endnu mere attraktivt sted at bo, arbejde, besøge og drive virksomhed? Og hvordan gør vi det med respekt for natur, mennesker, historie og erhvervsliv?

Netop kyststrækningen fra Vangen til Jerup er meget varieret. Her er erhverv, natur, havne, boliger og meget mere. Mangfoldigheden er en styrke, da mennesker med forskellige interesser vil kunne finde netop den plet ved vandet, som tiltaler dem.

- For os i Frederikshavn Erhvervsforening er der ingen tvivl om, at arbejdspladser er grundlaget for fremtidig velstand, og at Frederikshavn Havn er dynamoen, der skaber en stor del af disse arbejdspladser. Men vi tror også, at Vangen, Frydenstrand, Bratten Strand og alle de andre perler spiller en vigtig rolle, fordi de indeholder herlighedsværdier, som gør, at mennesker flytter til Frederikshavn-området. Det giver dygtige medarbejdere til virksomhederne og skatteborgere til kommunen, siger Karl Erik Slynge, formand for Frederikshavn Erhvervsforening.

Hvem er det så, der skal udvikle kyststrækningen? Det skal vi alle sammen og helst i et positivt samarbejde. Derfor indbyder Frederikshavn Erhvervsforening til debat om potentialeplanen, på fredag aften ved Krudttårnet - se livestream her.

Præsentationen af strategien skabes i samarbejde med Krudttårnet Vartegn & Kultur, der samme aften har premiere på en nyskabende visuel oplevelse baseret på byens historie.

"FREDERIKSHAVN - storhed, fald, genrejsning" hedder sommerens open air-videokoncert om Frederikshavns historie. Det er højdepunkter fra de seneste to års teaterkoncerter med sangerne Caspar Phillipson og Jimmy Jørgensen, cellisten Live Johansson samt guitaristen Merje Kägu.

- Vi anvender de multitracks og tv-billeder, som blev optaget af forestillingerne i 2018 og 2019. Vi sætter det hele op på 16 storskærme, så 4.200 tommer billeder vil fylde rummet ved Krudttårnet, suppleret af en fantastisk lyd, lover idémanden Jan Michael Madsen.

"FREDERIKSHAVN - storhed, fald, genrejsning" har premiere fredag 17. juli fra kl. 21-22 og kan opleves alle aftener frem til søndag 26. juli - der er gratis entre.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close