Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.06.2012 | Af: Kanal Frederikshavn

Hvorfor kun 6.200 i Fr.havn og hele 11.500 i Thisted?

Humøret var højt på Knivholt, og det giver arrangørerne mod på endnu et år med Rock i Frederikshavn.
Hvorfor kommer der kun 6.200 mennesker til Rock i Frederikshavn, når tilsvarende musikarrangementer trækker 10.500 i Holstebro og 11.500 i Thisted? Det spørgsmål stiller Sportens Venner efter lørdagens jubilæumsudgave på Knivholt.


 

Thomas Hansen er én af nøglepersonerne i den arbejdsgruppe, som knokler med Rock i Frederikshavn, og han har selv et bud på, hvorfor publikumsinteressen er mindre i Frederikshavn.

- Konkurrencen er stor heroppe. Det Musiske Hus og Arena Nord har hele året spændende navne på plakaten, og det gør det sværere for os.

Til årets arrangement lykkedes det kun Sportens Venner at sælge ca. 5.500 billetter. Derudover var der yderligere 700 mennesker, bl.a. på grund af sponsor- og konkurrencebilletter.

- Vi er skuffede over, at vi ikke kunne sælge flere billetter til et arrangement med så godt et program. Vi havde minimum regnet med at sælge 6.500 billetter, og personligt håbede jeg på 8.000, erkender Thomas Hansen.

Billetsalget og vejret, som bød på lidt for mange byger, var lørdagens to skuffelser. Alt andet forløb perfekt.

- Det var på alle måder et velafviklet arrangement. Vi har fået ros fra alle sider. I den forbindelse skylder vi også en stor tak til de fremmødte. Folk var i godt humør, og mange havde klædt sig på i rødt og hvidt. Alle var indstillede på at feste trods det dårlige vejr, udtaler Thomas Hansen.

Den indstilling smittede positivt af på omsætningen i barerne. Den oversteg nemlig arrangørernes forventninger. Desuden blev publikum i højere grad end tidligere på pladsen.

Efter to år med skuffende underskud lå det i luften, at 2012 var et skæbneår.

- Jeg tør ikke allerede nu komme med et bud på det endelige resultat. Der er for mange ubekendte faktorer, blandt andet giver det dårlige vejr os nogle ekstra udgifter til flis, køreplader og genopretning af pladsen, siger Thomas Hansen.

Gennemføres Rock i Frederikshavn i 2013?

- Vi er meget trætte lige nu, men stemningen og atmofæren har givet os mod på endnu et år. Det skal dog holdes op mod, at vi har brugt 4.000 frivillige timer alene den seneste uge. Hertil kommer arbejdet i løbet af hele året, understreger Thomas Hansen.

Én ting er dog helt sikkert. Rock i Frederikshavn skal i givet også i fremtiden afvikles på kun én dag.

- Der er slet ingenting at rafle om. Vi har ganske vist de samme udgifter på materiel, men vi sparer i musikhonorar, og det er tungen på vægtskålen, mener Thomas Hansen.

Sportens Venner forventer at have årets økonomiske resultat klart om en måneds tid.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Helle Hornshøj

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close