Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.10.2021 | Af: Peter Marquard

Indvielse af ny gynge til handicappede børn

Initiativtager til gyngen er Hans Skovgaard, der via en indsamling har fået finansieret gyngen, der koster 76.000 kroner. Han ses her sammen med sit barnebarn.
En ny gynge til handicappede blev i dag officielt indviet på Frydenstrand Skoleafdeling på Abildvej i Frederikshavn. Det er først og fremmest de handicappede i børnehaven og fritidsordningen, som i fremtiden får glæde af den nye gynge.

 

Initiativtager til gyngen er Hans Skovgaard, der via en indsamling har fået finansieret gyngen, der koster 76.000 kroner.

- Jeg har selv et multihandicappet barnebarn. Min datter og svigersøn adopterede et barn fra Colombia. Desværre viste det sig, at han havde fået for lidt ilt under fødslen, hvilket bevirker, at Sebastian sidder i kørestol og har begrænsede muligheder. Efterfølgende fik de endnu en guldklump på naturmetoden, men mit hjerte banker for de handicappede børn. Derfor startede jeg en indsamling, og der har heldigvis været nogle betænksomme bidragsydere, der har været med til at finansiere gyngen, siger Hans Skovgaard.

Odd Fellow, Lions Club, Frederikshavn Kommune, Tryg Fonden og Mæglernes Fond i Aalborg er bidragsyderne, og indsamlingen gik så godt, at der faktisk kom nogle penge i overskud. Disse penge er anvendt til hjælpemidler til handicappede i Frederikshavn Svømmehal.

- Jeg er glad for at overdrage gyngen til skolen, og jeg håber, at den bliver brugt flittigt, understreger Hans Skovgaard.

En af de store bidragsydere til gyngen er Odd Fellow.

- Vi er bestyrere af Aage Sørensens Mindefond. Disse midler giver et årligt afkast på 150.000-200.000 kroner, som vi kan give til humanitært arbejde, siger Agner Olesen fra Odd Fellow.

Også Lions Club har givet penge til gyngen, og Lejf Andersen fra Lions Club fortalte, at det er en glæde, og det varmer om hjertet, når de kan give et beløb til en aktivitet, som børnene får glæde af. Lions Club får penge ind i løbet af året via mange forskellige aktiviteter.

Borgmester Birgit S. Hansen er glad for, at det i Økonomiudvalget var lykkedes at finde 21.000 kroner til finansiering af gyngen.

- Det er altid svært, når vi får forespørgsler om bidrag til forskellige aktiviteter. Det er jo skatteborgernes penge, som vi forvalter, men i dette tilfælde sagde vi dog omgående ja. Der er brug for sådanne initiativer, og sammen kan vi noget, når private og offentlige går sammen. Der er grund til at takke Hans Skovgaard for indsatsen, siger Birgit S. Hansen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close