Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
28.06.2012 | Af: Kanal Frederikshavn

Inge Hørup-kunstskulptur afløres på Skipperskolen

Værket afsløres i dag kl. 12.00 på Skagen Skipperskole.
Skipperskolen i Skagen modtog mange "pengegaver" til indkøb af inventar i forbindelse med, at skolen udsendte et "may-day" til såvel lokale som nationale samarbejdspartner. 

Men Skipperskolen modtog ikke blot pengegaver. Blandt donationerne fik Skipperskolen også tilbudt et flot kunstværk til udsmykningen af Skipperskolens flotte nye rammer.

Værket, som er en spændende kunstskulptur, er udført af den anerkendte kunstner Inge Hørup og har fået titlen "Skipperkonen".
Inge Hørup er bosat i Frankrig. Hun har været repræsenteret på flere af de kendte franske gallerier med stor succes. Inge Hørup har også arbejdet med en total udsmykning af en middelalder kirke her i Danmark.

Skulpturerne er udført i glasfiber, skummateriale, hønsenet, papmache og gode fund fra lossepladser, samlet i humoristiske figurer, og bemalet med Inges karakteristiske farvesætning.
Kvindefiguren er det centrale motiv i Inge Hørups værke - med kraftfulde impressionistiske elementer.

Skulpturen er doneret af en af Skipperskolens gode samarbejdspartner: Erhversmagasinerne v/René Wittendorff, som er Inge Hørups bedre halvdel.

Værket vil blive afsløret af den kendte journalist Claus Jacobsen torsdag 28. juni kl. 12.00, hvor skolen har inviteret til dimission for afsluttende studerende.

Skipperskolen glæder sig til mødet med "Skipperkonen" og ser frem til damens tilstedeværelse i huset.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close