Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.08.2022 | Af: Michael Frederiksen

Ingen betalingsparkering i Frederikshavn og Sæby

Et politisk flertal i Teknisk Udvalg siger nej til at indføre betalingsparkering ved Palmestranden i Frederikshavn, på Sæby Havn, ved SuperBrugsen i Sæby og ved Frederikshavn Rådhus.

 

Flertallet består af formand Karsten Thomsen, Almina Nikontovic, Susanne Venø og Gitte Killerich, alle Socialdemokratiet. Venstres Jens Borup og Thomas Jørgensen samt Nye Borgerliges Jens Nygaard stemte imod. De mener, at parkeringsafgiften skal være ens i kommunens tre store byer i de tre sommermåneder.

- Flertallet har den holdning, at vi ikke kan sammenligne Skagen, Sæby og Frederikshavn. Skagen er en turistmagnet, som siger spar to. Skagen Kommune vedtog at lave betalingsparkering inden kommunesammenlægningen for at afvikle trafikken bedst muligt. Den beslutning bakker vi op om, forklarer formand Karsten Thomsen, Teknisk Udvalg.

Et flertal besluttede også, at taksten næsten år stiger fra 13 til 15 kroner i timen. Til gengæld bliver betalingsperioden ikke udvidet, som administrationen foreslog. Det vil sige, at det fortsat kun er i de tre sommermåneder, at der opkræves betaling i Skagen.

Teknisk Udvalg besluttede endvidere at nedlægge kantinedriften på Sæby Rådhus, som igennem flere år har kørt med et underskud. Der budgetteres med en besparelse på 359.000 kroner, men beløbet ventes at blive større, da kantinen igennem mange år har haft et merforbrug.

Bangsbo Blomsterfestival mister sin overskudsgaranti på 115.000 kroner, men til gengæld reduceres Bangsbo Botaniske Haves tilskud ikke med 100.000 kroner som foreslået.

- Vi vil forhandle en ny aftale med Bangsbo Blomsterfestival, for vi skal naturligvis ikke spænde ben for sådan et fantastisk område. Det handler også om at vise respekt for de mange frivillige, forklarer Karsten Thomsen.

Udvalget skal spare 2,3 millioner kroner. Politikerne kommer i mål ved også at lade gæstesejlere i de kommunale lystbådehavne i Skagen, Ålbæk og Sæby betale fem procent mere. Derudover spares der penge på slåning af rabatter, renhold af bymiljø og bygninger, juleudsmykning, bygningsdrift og tømning af rendestensbrønde for cirka 600.000 kroner.

Det betyder ikke nødvendigvis, at græsset i rabatterne bliver højere, og at gågaden i Frederikshavn gøres mindre rent.

- Vi har en forventning om, at vi kan effektivisere vores arbejdsgange, og det siger vi naturligvis ikke nej til som politikere, udtaler Karsten Thomsen.

Endelig spares der 405.000 kroner på nedlæggelsen af en vakant stilling i det sammenlagt Center for Ejendomme og for Park og Vej.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close