Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.01.2017 | Af: Michael Frederiksen

Ingen opbakning til skaterpark i Rådhuspark

Frederikshavn Kommunes idé om blandt andet at lave en skaterpark i Rådhuspladsen mødte ikke den store opbakning, da omkring 20 foreninger i sidste uge var samlet til møde i Maskinhallen.

 

- Tværtimod er foreningerne kede af at sprede fritidsaktiviteterne. De bakker op om en udvikling af Arena Nord Parken, siger Birgitte Mathiassen, sekretær i Frederikshavn Ungdoms Fællesråd, som var arrangør af mødet.

Frederikshavn Kommune investerer over 10 millioner kroner i en ombygning af Rådhusparken.

- Vi efterlyser dog en sammenhæng med andre forenings- og fritidstilbud i kommunen. Dette er en stor investering i noget, som ingen foreninger tager ejerskab af, og vi frygter også, at gravearbejdet på det tidligere jernbaneanlæg af miljøhensyn hurtigt bliver meget dyrt, fortæller Birgitte Mathiassen.

FUF synes, det er fint, at der etableres et mindre aktivitetsområde. Og generelt er FUF altid positiv, når det gælder nye tiltag til glæde for børn og unge i kommunen.

- Men at kalde det en skaterpark er lidt af en tilnærmelse. Skal man etablere et street-miljø, er det helt andre størrelser. Se, hvad Aalborg lige har opnået at igangsætte. En investering på over 24 millioner kroner ved et kommunalt indskud på kun fem millioner kroner, udtaler Birgitte Mathiassen.

FUF ser gerne, at Frederikshavn Kommune også sikrer sig støtte fra fonde og puljer, så en lille kommunal investering bliver mangedoblet.

- Dette kan ikke løftes af frivillige foreningsfolk alene, men vil kræve et samarbejde og en aktiv indsats fra kommunens embedsværk med politisk opbakning. På den måde får man fuld valuta for kommunale midler, mener FUF's formand, Henrik Carlsen.

Formålet med mødet i Maskinhallen var blandt andet at skabe en dialog mellem både foreninger og andre interesserede om, hvad frederikshavnerne gerne vil med deres foreningsliv i de respektive områder.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close