Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.04.2011 | Af: Kanal Frederikshavn

Jan Vajhøj fra ørkenen: Giv mig en kold bajer!

Jan Vajhøj: - Jeg skal nok bruge en uge på at blive ren og komme af med sandet og have mine fødder til en fodterapeut, som får set en fod, hun aldrig har set før.
I denne uge har Kanal Frederikshavn fulgt den 49-årige frederikshavner Jan Vajhøj, som var én af 850 deltagere i et af verdens absolut hårdeste løb. Marathon Des Sables i Sahara i Marokko bød på seks etaper mellem 22 og 82 kilometer. Løbets samlede længde er 243 kilometer.
 

"Ørken-Sultan" Jan Vajhøj, der sluttede som nr. 357, har sendt denne afsluttende mail:

Dagens 42 kilometer er overstået, og jeg er nået mit mål. Efter tirsdagens krisedag og onsdagens tur på 82 kilometer med lidt pylren var jeg klar i dag. Min tid på maraton blev 4.47 og nr. 75 ud af de 800 tilbage.

I dag blev der målt 51 grader på ruten og aldrig under 42 grader. Sidste dag er 17 kilometer, så den er hjemme nu. Mine tæer er fyldte med blodvabler og føles som at have en kogeplade i skoen på blus 6 - med sten i.

Alle går en mærkelig gangart. Har ikke været vasket i ni dage nu, så det bliver dejligt i morgen at få et bad og en kold pepsi. Det var rigtigt koldt i nat, så det blev de normale 4-5 timer søvn. Vågnede kl. 5, og så kom de og fjernede teltet kl. 5.30 og råbte jalla jalla jalla. Stress, men en del af gamet.

I morgen løfter jeg armen for en vellykket tur, ser frem til køligt vejr og en FIK-kamp med en kold bajer.

Jeg har fået en stor oplevelse og kan nu sætte et kryds udfor MDS. Det har været fysisk hårdt, men også ekstremt med at bo i en telt med konstant sand overalt. Så hygiejne og toiletforhold vil jeg ikke skrive hjem om.

Jeg skal nok bruge en uge på at blive ren og komme af med sandet og have mine fødder til en fodterapeut, som får set en fod, hun aldrig har set før.

Jeg ser frem til at få mit MDS.diplom i morgen og er super stolt over at været en del af disse mennesker, som har taget udfordringen med MDS. Med den oplevelse med sten, sand og varme skal jeg aldrig mere klage over vejret i Danmark - og en dejlig grøn græsplæne uden sand.

Jeg har nu fået løbet mange penge ind til Hospice Vendsyssel. Dejligt.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close