Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.04.2011 | Af: Kanal Frederikshavn

Jan Vajhøj i Top 100 efter første etape i ørkenen

Jan Vajhøjs sovepose er for tynd, så han fryser om natten.
I denne uge følger Kanal Frederikshavn den 49-årige frederikshavner Jan Vajhøj, som er én af 800 deltagere i et af verdens absolut hårdeste løb. Marathon Des Sables i Marokko byder på seks etaper mellem 22 og 82 kilometer. Løbets samlede længde er 243 kilometer.
 

Første etape fand sted i går. Vi har modtaget denne mail fra Jan Vajhøj:

Så er jeg kommet i gang. Det har været tre lange dage med rejse
og en masse info pa fransk! I dag løb vi 33 kilometer i 38 graders varme og de første 13 kilometer var flade, men med millioner af små sten!

Ved checkpoint 1 fik jeg 3 liter vand og hældte 1-2 liter i mine flasker og drak 1 liter, og smed 0,5 liter væk! Dumt, da de næste 13 kilometer var i sandklitter og konstant løst sand og nogle steder meget varmt.

Efter 5 kilometer gående måtte jeg spare på væsken. Jeg brugte 2 timer til at komme de 13 kilometer igennem med Marokkos højeste klitter. Med en rygsæk på 9 kilo blev det ikke nemmere. De sidste 6 kilometer var flad ørkenslette med sten og meget modvind og temperaturer helt op til 44 grader.

Jeg kom ind ind efter 4 timer 38 minutter, som lige rakte til en top 100 placering i dag. Så en hård dag på kontoret, men ok fornemmelse til de næste dage.

Fik i dag chilli con carne i pose, 50 gram nødder og lidt slik, Jelly Belly, hmmm!!!

Nætterne er kolde, og min sovepose er for tynd, så jeg frøs meget den første nat og min Hammerthor-undertrøje med ekstra varme ligger på masser af sten.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close