Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.03.2019 | Af: Michael Frederiksen

- Jeg har trænet hele sæsonen for det her

Aphiwat S. Iversen: - Det var dejligt at komme ind på isen.
Frederikshavn White Hawks' stærke målmand, Tadeas Galansky, udgik med en skade, da der manglede otte minutter af tirsdagens hjemmekamp mod Esbjerg. Det betød, at 20-årige Aphiwat S. Iversen for første gang nogensinde blev sendt i aktion på hjemmebane i Metal Ligaen.

 

Sølle 21 minutter er det blevet til i 44 kampe i ligaen og Final4, men med Galansky ude var der kun én ting at gøre: Ind med Aphiwat S. Iversen.

- Uha, jeg når slet ikke at tænke. Jeg vidste godt, at den var gal, men jeg har jo trænet hele sæsonen for det her, hvis Galansky blev skadet, og det var dejligt at komme ind på isen, sagde en smilende Aphiwat S. Iversen straks efter kampen til Kanal Frederikshavn, som sendte live på Facebook.

En hurtig WH-udvisning testede den unge keeper øjeblikkeligt.

- I starten tænkte jeg, at det var hårdt, men gutterne hjalp mig. Det var rart.

Alle WH-fans er spændte på, hvad der er sket med Tadeas Galansky.

- Jeg var lige inde ved ham, men jeg ved ikke, hvordan det ser ud. Jeg håber da, at han kommer tilbage i næste kamp, siger Aphiwat S. Iversen, som dog understreger, at han naturligvis er klar til at gøre livet surt for de over 4.000 tilskuere, som ventes i Granly Hockey Arena på fredag aften.

Mathias Mølgaard var i aftenens kamp rykket op i tredjekæden.

- Jeg synes, vi spiller en rigtig god kamp og holder dem fra fadet. I stort set 60 minutter har de næsten ingen store chancer. Vi kom ud med god fart, presser dem og spiller vores system hele vejen. I forhold til de to første kampe fungerede vores powerplay også i dag, vurderer Mathias Mølgaard.

Igennem hele serien er den høje WH-forward gået forrest i nærkampene med Esbjerg-folkene.

- Det er en del af mit spil. De har nogle store drenge, og vi har ikke så mange store drenge, så jeg bliver nødt til at gå ind og tage nogle tæsk. Det har jeg altid gjort, og jeg kan godt lide det. Det er sjovt at køre rundt og snakke lidt, få en tackling og gi' en tackling, siger Mathias Mølgaard.

Han holder benene nede på jorden efter 4-0-sejren.

- Vi skal tage én kamp ad gangen. Længere er den ikke. Sådan er slutspil.

Mike Grey er Kanal Frederikshavns hockeyekspert i slutspillet. Han var især begejstret for Evan Jasper i den tredje kamp i kvartfinaleserien.

- Han bidrager med fart, vilje og point, fastslår Mike Grey, som til gengæld savner, at Kristian Jensen og Christopher Frederiksen melder sig ind i serien.

Det store samtaleemne var Tadeas Galanskys skade.

- Det er simpel forflytning, han skal lave efter et ufarligt skud, men der sker et eller andet i hans lysken eller knæ. Han falder sammen med det samme, og vi kan se, at det ikke er godt. Fysioterapeut Anders Nielsen kommer straks ind på isen. Det er svært at spå, om det er en lille eller stor ting, vurderer Mike Grey.

Han uddeler også roser til Aphiwat Iversens indhop. Det kan du høre i videoen under artiklen.

Er slutspillet slut for White Hawks, hvis Tadeas Galansky er ude i længere tid?

- Det er hårdt at sige, men jeg forstår godt spørgsmålet. Det bliver svært, hvis man skal have en urutineret målmand til at spille foran 4.000 mennesker på fredag i Esbjerg og så spille igen søndag i Frederikshavn og tirsdag i Esbjerg.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close