Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.11.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Jelved og Prehn fik kamp til stregen på EUC Nord

Rasmus Prehn blev bedt om at svare på, om det giver mening at bruge så mange penge på DR, når ingen unge gider at se deres udsendelser.
EUC-elever gav Marianne Jelved og Rasmus Prehn kamp til stregen og gode råd med tilbage til Christiansborg. 

 

Det var en varm velkomst, der mødte de lokale folketingsmedlemmer Marianne Jelved (RV) og Rasmus Prehn (S), da de mandag trådte ind i den propfyldte kantine på EUC Nord Frederikshavn på Hånbækvej.

De to folketingspolitikere var inviteret til at tale om aktuel politik med eleverne. Inden debatten med de unge gik i gang, fik Marianne Jelved og Rasmus Prehn lejlighed til at holde et kort møde med direktør for EUC Nord, Neil Jakobsen, der også viste en af skolens stoltheder frem, nemlig Autobranchens Udviklingscenter. Et center, der gjorde stort indtryk på de to landspolitikere.

I kantinen blev scenen til aktuel politisk debat hurtigt sat med følgende temamer:

1. Hvorfor være politisk aktiv og hvordan får man indflydelse?
2. Hvordan laves finansloven og hvordan får man indflydelse?
3. Danmarks forhold til resten af verden og navnlig FNs nye verdensmål for bæredygtighed

- Bliv bare ved med at spise dine bøffer, så springer jeg mine over, så går det lige op, svarede Marianne Jelved hurtigt og humoristisk, da en lærer uroligt spurgte ind til, om han virkelig ikke måtte spise mere kød på grund af klimaet og verdensmålene.

Rasmus Prehn blev udfordret, da en velargumenterede elev spurgte, om det gav mening at bruge så mange penge på Danmarks Radio, når ingen unge mennesker længere gider at se deres udsendelser. Det mente Rasmus Prehn nu nok det gjorde:

- Regeringen har jo allerede sparet mere end rigeligt på DR, og jeg synes, det er fantastisk vigtigt med dansksprogede nyheder, kultur og underholdning på dansk. Derfor synes jeg, DR er alle pengene værd, og at der er sparet alt for meget.

Begge politikere lovede at droppe de forhadte to procentbesparelser på uddannelser.

- Der er skåret helt ind til benet, og nu går det udover kvaliteten. Derfor må besparelserne stoppe nu, slog Marianne Jelved fast.

Ingen af de to kunne imidlertid love at føre de allerede sparede penge tilbage.

- Pengene er jo allerede brugt andre steder. Derfor kan vi desværre ikke love at føre pengene tilbage, selvom vi gerne ville, og selvom vi nok også på udvalgte områder bliver nødt til at finde ekstra penge, lød det fra Rasmus Prehn.

Debatten varede i over to timer, og selv bagefter var der kø for at tale med de to politikere.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Prrivat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close