Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.10.2012 | Af: Jan Vajhøj

Jernhård etape og en nat blandt brølende aber

Vi har desværre ikke modtaget nogle billeder af Jan Vajhøj, men det ses tydeligt, at deltagerne færdes på egen hånd det meste af tiden.
Jan Vajhøj skriver hjem fra verdens hårdeste ekstremløb, som i denne uge afvikles i Brasilien: Så er tredje etape overstået. Det kan kun siges med et ord: Jernhård. Vi startede etapen med at svømme over en flod og så ellers 37 km i den dybe jungle. Vi fik at vide på morgenbriefingen, at det område, vi skulle løbe i, er det sted, hvor der findes flest jaguarer. Så når jeg løber 90 procent af tiden alene, som jeg gjorde i dag, tænker man lidt over det, når man hører en gren blive knækket af noget, som må veje lidt.

 

Jeg havde en god fornemmelse fra start og fandt mit eget tempo, som jeg føler, jeg kan holde. Der var ekstrem varmt, så jeg har mindst drukket 10 liter i dag. Super vigtigt hele tiden at få rigtig mængde vand, salt og sukker. Hvis man løber, og ikke hele tiden har hjernen tændt, så går det hurtigt galt her.

Vi havde fået at vide, at det var en hård etape med mange stejle stigninger og nedad. Jeg havde det fint de første 27 km ved checkpoint 3, og derefter kom der en stejl stigning på 500 meter med et snit på 30 til 35 procent. Gik 10 meter så pause. Efter den stigning gik det lige så stejl nedad og det var derfor hårdt ved lårene og jeg var godt stegt.

Der var 12 km til næste checkpoint, så det blev en hård tur hen til den. På turen derhen tog jeg noget pulver, der hjælper på maven og vandmangel. Jeg ville gerne have badet for lidt køling, men måtte nøjes med vand i hovedet, inden turen gik videre.

De sidste 7 km til finish gik godt, så jeg er glad for dagen. Vi overnatter dybt inde i junglen, hvor vi kan høre brøleaber, som bare larmer rigtigt meget. Vi overnatter med bevæbnede vagter og er ved et træ, som er mega højt. I morgen er der igen 37 km, og jeg tager det igen roligt, da den lange etape på 108 km er om to dage.

Desværre er løbets hjemmeside ikke blevet opdateret siden første etape, så vi kan ikke se, hvor Jan er placeret i feltet. Men han er ved godt mod og klar til endnu en etape i verdens hårdeste ekstremløb i junglen i Brasilien.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Christiane Kappe

Kommentarer

 

Del denne artikel

26-10 - Jan Vajhøj om de mange spændende ly...

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close