Jubel i Sæby: Nu venter DA-DA-Danmarksserien

'DA-DA-Danmarksserien' stod der festligt på ét af flere bannere. En sjov omskrivning af Hobro IK's velkendte kampråb: 'SU-SU-Superliga'.
Af: Michael Frederiksen

IF Skjold Sæby kronede lørdag eftermiddag en flot forårsssæson med oprykning til Danmarksserien. Det er anden gang i klubbens historie, at Skjold skal prøve kræfter med landets fjerdebedste fodboldrække.

"DA-DA-Danmarksserien", stod der festligt på ét af flere bannere. En sjov omskrivning af Hobro IK's velkendte kampråb: "SU-SU-Superliga".

Kravet i hjemmekampen mod Randers Freja - med den tidligere superligaspiller Chris Sørensen som spillende træner - var mindst ét point, og IF Skjold Sæby satte sig stærkt på kampen fra første minut.

Især Morten Bøg havde flere store chancer for at bringe de rødblusede foran, men til stor ærgrelse for de mange tilskuere på Sparekassen Vendsyssel Arena var Sæby-angriberen uskarp. Tættest på var Morten Bøg, da han ramte stolpen.

Det lignede mere og mere 0-0 ved pausen, men topscorer Jakob "Mølby" Kristensen ville det anderledes - selvfølgelig. Med tre minutter igen af første halvleg bragte han IF Skjold Sæby foran 1-0.

Randers Freja rystede publikum med en hurtig udligning efter pausen, men Sæby-spillerne bevarede rosen. Især Christoffer Nødgaard, som iskoldt udnyttede et straffespark i det 51. minut. 2-1 til IF Skjold Sæby.

På dette tidspunkt var Herning Fremad bagud med 0-3 i hjemmekampen mod Tjørring. Dermed var der ikke længere tvivl om Sæbys oprykning. Jo, hvis altså Herning Fremad scorede fire mål, mens Randers Freja skulle vinde i Sæby.

Der blev ikke scoret flere mål på Sparekassen Vendsyssel Arena denne lørdag eftermiddag, hvor resten af dagen, aftenen og natten bliver én lang oprykningsfest. Tillykke til IF Skjold Sæby.

Efter sommerferien venter Danmarksserien. Her må IF Skjold Sæby se bort fra 30-årige Jens Lorenzen. Den rutinerede midtbanespiller stopper karrieren. Han vil fremover prioritere familien i Hjallerup (kone og snart to børn) højere end fodbold. Han har været at finde på IF Skjolds Sæbys førstehold siden 2006, hvor førsteholdet var at finde i serie 3.