Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.12.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Julemarked på Knivholt fastholder gratis entre

Y's Mens Club sælger igen nyfældede juletræer. Se flere fotos under artiklen.
I weekenden 8.-9. december slår Knivholt Hovedgaard for 16. gang porten op til et af Vendsyssels største julemarkeder. 

 

Julemarkedet i Frederikshavn fastholder traditionen med gratis entre, selv om andre tilsvarende julemarkeder i området opkræver mellem 75 og 110 kroner i entre.

- Gratis entre værner vi meget om, således at alle - uanset økonomisk formåen - kan få en dejlig oplevelse herude, siger bestyrer Ulrik Bang, Knivholt Hovedgaard.

Overalt på den hyggelige herregård ved Frederikshavn vil der ose af jul. Masse af boder fylder hele gården, så der er virkelig mulighed for at gøre nogle gode juleindkøb.

I samarbejde med handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK er der arrangeret gratis juletransport mellem byens centrum og Knivholt. Transporten foregår med en veteranlastbil.

- Med dette tiltag er det vores håb, at vi i fremtiden kan have et endnu stærkere samarbejde med byen om en fantastisk juleby i Frederikshavn, udtaler Ulrik Bang.

Julemanden kommer på besøg, og der er mulighed for at prøve hans kane. Derudover vil der være hestevognskørsel. I juleskoven er der lavet bål, hvor der er mulighed for at lave skumfiduser.

Laderne er fyldt med spændende stande og gode oplevelser, hvor der vil være noget for alle sanser, blandt andet duften af frisklavet kaffe, suppe, friskbrændte mandler, gløgg, bolscher, spændende vine, frisk honning, oste og dådyrkød.

Mød også det lokale Frederikshavn Bryghus. Du kan nyde synet af de udsmykkede stande, læderarbejde, skrædderi, glaskunst, perlefremstilling, pileflet, smykker, kunst og se de små modeltog køre rundt på modelbanen.

Y's Mens Club sælger igen nyfældede juletræer, og Bangsbo Freja har sin tombola klar.

I løbet af dagen er der julemusik fra Fladstrand Spillemændene,
Knivholts Venner har i madpakkerummet indrettet café og "mandeparkering" - her kan konerne aflevere deres mænd til hyggeligt samvær, mens der shoppes igennem i de mange boder.

Den gamle Hestestald er spækket med hjemmelavede nisser, smykker og andet husflidsarbejde. På første sal kan man opleve de friske piger fra Kreastedet lave forskellige former for håndarbejde.

I hovedbygningen står Lions Kattegat klar med en hyggelig julecafé, hvor man kan nyde en kop kaffe/te, æbleskiver, hjemmebag, risalamande med mere. Her kan du også møde lokalhistorisk forening og flere boder.

I karlekamrene kan du møde folkene bag SOS-Børnebyerne samt andre boder med hjemmelavede juleting.

I værkstederne kan man opleve smedene, der sælger årets produktion af håndsmede-juleting, blandt andet juletræer og julehjerter med videre, og trædrejernes fremstiller en masse forskellige ting.

I Naturcentret kan man møde folkene fra Sognefogedgården. Derudover er lokalerne er spækket med boder med forskelligt håndarbejde og smykker.

- Udstillerne og gæsterne kommer fra det meste af Jylland, selv om markedsføringen kun er sket gennem de lokale medier. Det er dejligt at se, at det - udover at gavne de mange velgørende foreninger, som deltager -også kaster overnatninger af sig, siger Ulrik Bang.

Igen år har Knivholt fået Frederikshavn Ishockey Klub til at stå for parkeringsanvisningen. Det koster 20 kroner at parkere ved Knivholt.

- På den måde prøver vi at afhjælpe de knudepunkter af biler, der kan opstå. Overskuddet går til ungdomarbejdet i FIK, oplyser Ulrik Bang.

 

BillederTilføj billede


FOTO: KASIK

FOTO: KASIK

FOTO: KASIK

FOTO: KASIK

FOTO: KASIK

FOTO: KASIK

FOTO: KASIK

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close