Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.09.2019 | Af: Michael Frederiksen

Kampvalg i V: Buchhave udfordrer Mette Hardam

Henrik Buchhave forsøger at blive Venstres næste borgmesterkandidat i Frederikshavn Kommune.
Der bliver kampvalg om, hvem der skal være Venstres næste borgmesterkandidat i Frederikshavn Kommune.

 

Der står klart, efter at 57-årige Henrik Buchhave har besluttet at stille op til "borgmestervalget" mandag 23. september på Hotel Viking i Sæby.

Mette Hardam meddelte for flere uger siden, at hun er klar til udfordre borgmester Birgit S. Hansen ved kommunalvalget i 2021, og i dag melder Henrik Buchhave sig altså på banen.

Venstres medlemmer i Frederikshavn Kommune afgør mandag aften, om Mette Hardam eller Henrik Buchhave skal stå øverst på Venstres stemmeseddel.

- Det er sundt for demokratiet, at vi får et valg, og jeg har fået flere opfordringer til at stille op, oplyser Henrik Buchhave til Kanal Frederikshavn.

Han er i dag regionsrådsmedlem, men har aldrig stillet op til kommunalvalget i Frederikshavn Kommune. Det gjorde han to gange i Sæby Kommune, hvor han i otte måneder var suppleant for Folmer Hansen i byrådet. Ved folketingsvalget i juni var Henrik Buchhave Venstres folketingskandidat i Frederikshavn-kredsen.

- Jeg kender mange aspekter i livet og samfundet, og min politiske erfaring har givet mig den hårdhed, som er nødvendig. Jeg er ikke bange for at stå på mål for mine holdninger, udtaler Henrik Buchhave.

Uanset om han mandag bliver valgt som Venstres borgmesterkandidat eller ej, stiller han op til kommunalvalget i 2021.

- Blokpolitik er ikke godt. Det er usundt, at Socialdemokratiet sidder alene på magten. Vi ser byrådsmøder, som varer 15 minutter, fordi alt er afklaret på forhånd. Demokratiet har tabt. Det skal vi have lavet om, mener Henrik Buchhave.

Han arbejder til daglige som synsinspektør i Frederikshavn Boligforening.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close