Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.05.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Kim Thygesen i spidsen for M.A.R.S. i Europa

Kim Thygesen er hentet ind fra Blue Water Shipping, hvor han har skaffet sig masser af dansk og international erfaring med topledelse fra blandt andet Blue Water Lindø.
Modern American Recycling Services (M.A.R.S.) ansætter dansker til at lede en "cirkulær økonomisk revolution", fremgår det af en pressemeddelelse.

 

Frederikshavn Kommune er nyligt blevet udnævnt til én af 20 særlige klimakommuner i RealDania og Concito’s DK2020-projektet. Det er nok ikke uden grund, da én af de største amerikanske genvindings-virksomheder – Modern American Recycling Services (M.A.R.S.) – snart åbner den største landfaste genanvendelsesinstallation i Europa på Frederikshavn Havn.

M.A.R.S. har til ansvar at skulle genvinde Jack Up-rigge, skibe og platforme fra Tyra Feltet og vil ansætte 200 personer til det store og langvarige projekt – et projekt i den cirkulære økonomis ånd, som vil sætte nye standarder for genvinding i Danmark og Europa.

Danske Kim Thygesen er blevet nøje udvalgt til at lede M.A.R.S.’ aktiviteter i hele Europa. Kim Thygesen er hentet ind fra Blue Water Shipping, hvor han har skaffet sig masser af dansk og international erfaring med topledelse fra blandt andet Blue Water Lindø, som var en stor af transformationen af Lindøværftet til den industripark, den er i dag – som en del af Lindø – Port of Odense.

Hvad mere vigtigt er, har Kim Thygesen stor ledelsesmæssig erfaring med udenlandske virksomheder, som leverer til området for vedvarende energi. Denne erfaring vil komme M.A.R.S. til stor hjælp under det enorme genvindingsprojekt af Tyra Feltet, som skal udføres på det nye, topmoderne 280.000 kvadratmeter genvindingsværft på Frederikshavn Havn. Et projekt, som vil komme til at sætte nye standarder for bæredygtige processer på området – i såvel Danmark som i resten af Europa, lover CEO Dwight Canton, sr, der udtaler:

- Vi har fulgt Kim i tre-fire år, og vi er utroligt glade for, at vi har været i stand til at tiltrække en så markant profil til at lede vores aktiviteter i Europa. Med Kim i spidsen vil nu til at sætte holdet, og vi er sikre på, at vi vil kunne lokke de bedste folk fra Nordjylland og Danmark til vores virksomhed. Med dette spritnye, skræddersyede genvindingsværft og det bedste team på plads er jeg kort sagt sikker på, at vil være i stand til at sætte nye standarder for miljøvenlig og kosteffektiv genvinding.

General Manager, Kim Thygesen tilføjer:

- Det er et privilegie at være blevet udvalgt til at være en vigtig del af det innovative nye projekt. Arbejdet som indtil videre har været lagt for dagen i opstartsfasen har været fremragende, og støtten fra lokalområdet har været enorm. Jeg er begejstret for muligheden og glæder mig til at tage projektet videre. Min første opgave bliver at gøre virksomheden klar til start – i slutningen af tredje kvartal – og ansætte de første 50 personer. Derudover skal jeg blandt andet sikre tilgang af maritimt materiel til genanvendelse samt mobilisere verdens bedste og største udstyr til håndtering af rigge, skibe og platforme.

Det er på ingen måde tilfældigt, at M.A.R.S. valgte at Frederikshavn Havn som partner og destination for sin genvindingsinstallation. Havnen er nemlig i gang med at skabe en klynge inden for cirkulær økonomi i international klasse. Sammen med M.A.R.S. har havnen således taget et vigtigt skridt mod at konsolidere klyngens position på det europæiske fastland.

Adm. direktør Mikkel Sørensen, Frederikshavn Havn:

- Vi er utroligt stolte af, at vi har været i stand til at tiltrække M.A.R.S. til Danmark og til Europa. Vi er begejstrede for at blive valgt som virksomhedens fundament og partner, og vi er sikre på, at vores partnerskab vil komme såvel lokalområdet, hele landet som hele den cirkulære økonomiske agenda til gode.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close