Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.10.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Klimaet debatteres på festival i Frederikshavn

EU’s tidligere klimakommissær Connie Hedegaard: - Vi er rigtig gode til det med energi, men der mangler meget på transporten.
I Frederikshavn er der i disse dage fokus på klimaet. Der bliver nemlig holdt Klima- og Miljøfestival på Frederikshavn Bibliotek, hvor flere prominente politikere og meningsdannere er mødt op for at diskutere de store klimaudfordringer.

 

Mandag aften var der paneldebat, hvor blandt andre EU’s tidligere klimakommissær Connie Hedegaard og den nuværende præsident for Danmarks Naturfredningsforening gjorde de fremmødte klogere på de udfordringer, der er med klimaet i såvel indland som udland.

Med i debatten var desuden flere lokale navne, og det hele bliver styret af Clement Kjærsgaard.

Inden debatten talte TV2 Nord med Connie Hedegaard, som mener, at selvom vi gør mange ting rigtigt i Danmark, så er der stadig flere områder, hvor vi bliver nødt til at gøre det bedre.

- Vi er rigtig gode til det med energi, men der mangler meget på transporten. Så det bliver noget af det, vi kommer til at høre meget til i de kommende år. Derudover skal landbruget også yde noget mere. Og så er det altså sådan, at alle danskere bliver nødt til at tænke mere over, hvordan vi forbruger, hvad vi spiser, og hvordan vi gør det. Altså vores adfærd betyder også noget, siger Connie Hedegaard.

For Connie Hedegaard er det vigtigt, at der holdes den slags debatter, som tilfældet var mandag aften i Frederikshavn.

- Det betyder noget, at borgerne i et demokrati forstår, hvorfor det her er vigtigt, og at de har lyst til at diskutere det, mener Connie Hedegaard.

Klima- og Miljøfestivalen fortsætter til og med tirsdag, hvor der blandt andet vil være foredrag ved en af Danmarks førende klimaforskere Jens Hesselbjerg fra Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet.

Se længere indslag på TV2 Nord. Hør, hvordan kok bruger æbleskrog i madlavningen. Og hvad gør borgmester Birgit S. Hansen for miljøet derhjemme?

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close