Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
02.01.2019 | Af: Michael Frederiksen

Kommunalt sygefravær højt i Fr.havn og på Læsø

13,9 dage var de kommunalt ansatte i Frederikshavn Kommune syge i gennemsnit i 2017.
Frederikshavn og Læsø er de to kommuner i Nordjylland, som har det højeste sygefravær, når det gælder kommunalt ansatte. De var i gennemsnit syge i to uger i 2017.

 

Den offentlige sektor er ramt af sygdom, og den permanente tilstand er uforklarlig, fastslår Beskæftigelsesministeriet og Finansministeriet i rapporten "Sygefravær i den offentlige sektor", som Berlingske fortæller mere om i dag.

Det høje sygefravær er generelt, men der er forskelle i landets kommuner.

Samsø klarer sig bedst med et sygefravær på gennemsnitligt 8,8 dage i det kommunale system. Derefter følger Ærø (10,6), Lemvig (10,8), Vesthimmerland (11,1), Esbjerg (11,2) og Varde (11,5).

Frederikshavn er nr. 15 fra bunden (13,9), mens Læsø er nr. 10 fra bunden (14,2). Ballerup Kommune er bundskraber med 15,1 sygedage.

- Sygefraværet skal ganske enkelt ned. Det kan ikke passe, at man er syg i fem dage mere i kommunerne end i staten. For hver krone, en kommune investerer i at nedbringe sygefraværet, kommer de mange gange igen. Der er ikke et eneste argument for ikke at have en offensiv politik på sygefraværet, udtaler beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til Berlingske.

Sammenliget med det private arbejdsmarked er sygefraværet i kommunerne næsten dobbelt så stort.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close